Bakt SALMA med gressløksmørsaus

Bakt laks med gressløksmørsaus

0
36
Middels30 min
Asparges passer utrolig godt sammen med laks. Her har vi bakt laks med litt sitron, salt og pepper og serverer den og fersk asparges med en nydelig og smakfull gressløksmørsaus. 

Ingredienser

Antall porsjoner

Bakt SALMA:

  • 600 g
    laksefileter uten skinn
  • ½ stk
    sitron
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    nykvernet pepper

Gressløksmørsaus:

  • 1 stk
    sjalottløk
  • 1 dl
    hvitvin
  • 2 ss
    hvitvinseddik
  • 100 g
  • 2 ss
    finhakket gressløk

Kokt asparges:

  • 1 bunt
    asparges
  • 1 l
    vann
  • ½ ss
    salt

Pynt og dryss:

  • 1 dl
    finhakket krydderurt

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 150 °C.

  2. 2

    Del laksen i porsjonsstykker og legg dem i smurt ildfast form. Ha på sitron, salt og pepper. Bak i ovnen til den fremdeles har en litt rå kjerne, ca. 10 minutter.

Gressløksmørsaus:

  1. 3

    I kjelen: Kok inn løk, hvitvinseddik og hvitvin til det er et par skjeer væske igjen. Ta av varmen og pisk inn smøret i biter til sausen blir fløyelsmyk og fin. Spe med litt vann hvis den bli for tykk. Smak til med salt og peppper. Ha i gressløk rett før servering. NB! Sausen må ikke koke etter den er montert med smøret.

Kokt asparges:

  1. 4

    Kok asparges i rikelig vann tilsatt salt i ca. 5 minutter.

Pynt og dryss:

  1. 5

    Server fisken med sausen og kokt asparges. Dryss over finhakkede krydderurter.

Tips

Det er viktig at SALMA er romtemperert før den tilberedes fordi da blir det en jevnere oppvarming og væsken blir ikke kjølt ned så fort.

Del denne oppskriften: