Oppskrift på Smørbrødterte

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Smørbrødterte

Dette er jo en kjent svensk spesialitet: smörgåstårta. Den består av tre lag med brød og mye godt mellom lagene. Smørbrødterte er super å servere til lunsj når det kommer gjester på besøk.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Du kan også fylle smørbrødterten med annet pålegg enn det vi foreslår her, for eksempel reker og lodderogn.

Slik gjør du

  1. Bland eggeplomme, sitronsaft og hvitløk i food processor og kjør til jevn krem. Drypp inn olje mens maskinen går til jevn majones. Bland inn resten av ingrediensene og smak kremen godt til.

  2. Hold til side halvparten av kremen. Bland inn ansjos, kapers og/eller paprika i resten av kremen.

  3. Skjær skorpen av brødet og skjær det i ca. ½ cm tykke skiver. Vanlig loff på langs, rund loff i store, runde skiver. Smør den nøytrale kremen på skivene og legg dem oppå hverandre.

  4. Rør hakket persille i resten av kremen og smør den over hele terten. Rull sammen Jarlsberg og skinke og legg rullene oppå terten med soltørkede tomater i midten.