Sitron- og ingefærdrømmer

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Når du baker disse deilige kjeksene fylles rommet med den herligste duft av sitron og ingefær. Fine å servere når du får overraskende besøk i julestria eller å gi bort i gave til noen du er glad i.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

125 gramTINE Meierismør
2 ½ desilitersukker
2 ½ desiliterhvetemel
1 teskjevaniljesukker
1 desiliterpotetmel
1 teskjehjortetakksalt
4 teskjemalt ingefær
1 stksitron, skallet av

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Rør smør og sukker hvitt og luftig. Bland de øvrige tørre ingrediensene og revet sitronskall og rør det i smørkremen.
  3. Del deigen i 4 like store deler og trill dem i pølser. Del hver i 10 stykker. Trill små kaker og legg dem på bakepapir på stekeplate. Ha et godt mellomrom mellom hver av kjeksen. Trykk dem forsiktig ned med en gaffel.
  4. Stek sitron- og ingefærdrømmene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er lett gylne. Avkjøl på rist.

Tips:

En gaveidé: Legg noen kjeks i et gammelt syltetøyglass som du pynter med din egen etikett. Tegn opp en sirkel å et stykke stoff med ca 3 cm større diameter enn lokket. Lim stoffet til lokket og knyt rundt glasset med et fint silkebånd.

Kommentarer

Produkter i oppskriften