Sitron- og ingefærdrømmer

Sitron- og ingefærdrømmer

27
68
Enkel30 min
Når du baker disse deilige kjeksene fylles rommet med den herligste duft av sitron og ingefær. Fine å servere når du får overraskende besøk i julestria eller å gi bort i gave til noen du er glad i.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 125 g
  • 2 ½ dl
    sukker
  • 2 ½ dl
    hvetemel
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 1 dl
    potetmel
  • 1 ts
    hjortetakksalt
  • 4 ts
    malt ingefær
  • 1 stk
    sitron , skallet av

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. 2

    Rør smør og sukker hvitt og luftig. Bland de øvrige tørre ingrediensene og revet sitronskall og rør det i smørkremen.

  3. 3

    Del deigen i 4 like store deler og trill dem i pølser. Del hver i 10 stykker. Trill små kaker og legg dem på bakepapir på stekeplate. Ha et godt mellomrom mellom hver av kjeksen. Trykk dem forsiktig ned med en gaffel.

  4. 4

    Stek sitron- og ingefærdrømmene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er lett gylne. Avkjøl på rist.

Tips

En gaveidé: Legg noen kjeks i et gammelt syltetøyglass som du pynter med din egen etikett. Tegn opp en sirkel å et stykke stoff med ca 3 cm større diameter enn lokket. Lim stoffet til lokket og knyt rundt glasset med et fint silkebånd.

Del denne oppskriften: