Oppskrift på Pepperkakehus med lys i

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pepperkakehus med lys i

Det er koselig å pynte til jul. Dette pepperkakehuset er julepynt som både er vakkert for øye og godt for ganen. La barna delta i dekoreringen, men jobben med å lage det veldig varme karamell-limet bør en voksen stå for.

 • Vanskelig:

  Middels
 • Tid:

TIPS!: Pynt med for eksempel non-stop, sjokolademynter, lakrissnører og seigmenn. Her er det kun fantasien som setter begrensninger.

Slik gjør du

 1. Pepperkakedeiger blir enda bedre hvis den får hvile på et kjølig sted før den kjevles og stikkes ut. Lag derfor gjerne deigen et par dager før du har tenkt å lage pepperkakehuset.

 2. Smelt sirup, sukker og smør. Avkjøl blandingen og rør inn ett egg om gangen. Tilsett krydder og bakepulver i 2/3 av melet. Elt deigen godt og sett den kjølig, gjerne et par dager.

 3. Sett stekeovnen på 175 grader °C. Ta fram stekeplater med bakepapir.

 4. Bruk resten av melet til utbaking. Kjevle en ca. 3-4 mm tykk leiv. Legg deigen på bakeplaten og skjær ut delene der, slik at de ikke mister formen nå de flyttes. Skjær ut delene etter mønstermålene under. Stek kakene gylne og gjennomstekte midt i ovnen i ca. 15 minutter, avhengig av hvor tykke kakene er.

  Lag også trær, og skigard og gjerne dyr - etter fantasi og evne. Prikk store flater med gaffel, så holder de fasongen. Oppstår det ufasong under stekingen, kan kanter og annet rettes med skarp kniv mens kakene er varme. Avkjøl kakene på bakepapir.

Karamell-lim:

 1. Lag karamell-lim av sukker, smeltet i panne. Lim delene sammen. Dette er bare jobb for voksne, for dette blir varmt! Lag melisglasur. La alle hjelpe til med å pynte huset med glasur og gjerne annet godteri.

Melisglasur:

 1. Rør sammen alt til glasuren. Den må ikke bli for tynn. Fyll glasuren i en plastpose og klipp 1-2 mm av spissen til hull. dekorer toget med glasur og pynt med fargerikt godteri.

 2. Mønster til hus:

  Scannet fra Kokebok: Matgleder