Kule cakepops

(254)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Cakepops er noe av det hotteste og morsomste innen baking for tiden! Kort fortalt er det "kjærlighet på pinne"-kake pyntet etter din egen fantasi. Cakepops er perfekt til skoleavslutninger, barnebursdager og andre anledninger for den yngre garde! Denne oppskriften gir ca 30 smakfulle cake pops.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Forslag til kakedeig

2 stkegg
150 gramsukker
1 teskjevaniljesukker
1 teskjekanel
150 stkTINE Meierismør
150 gramhvetemel
4 spiseskjekakao
2 teskjebakepulver

Ostekrem til å blande i

100 gramTINE Kremgo’® Naturell
1 teskjevaniljesukker
200 grammelis

Glasur

200 gramsjokolade (f eks hvit, blå eller lime) til smelting
6 spiseskjestrøssel (ca)

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 170 °C. Til denne oppskriften på cakepops trenger du en langpanne (20x30 cm) dekket med bakepapir. Du vil også trenge en oasis, en diger potet med hull, stor stykke isopor eller annet til å sette "kjærlighet-kakene" i når glasuren skal stivne.
  2. Start med å lage kaken

  3. (Her kan du bruke en hvilken som helst kakeoppskrift, evt kakerester du har liggende) Smelt smøret i en kjele. Avkjøl. Visp eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker i en bolle. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver, og rør det i eggedosisen vekselsvis med det avkjølte smøret.
  4. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter i langpannen. Avkjøl kaken helt.
  5. Ostekrem

  6. Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker. Smuldre kaken fint, gjerne med mikser og rør smulene fra kaken inn i ostekremen. Rør det hele gods ammen til en masse.
  7. Forme cakepops

  8. Form 25-30 små kuler av massen (ca 30 g hver). Sett kakene i kjøleskap så de stivner helt før de skal glaseres.
  9. Bruk små trespidd til å sette kakene på, alternativt får du kjøpt "kjærlighet-pinner" på hobbyforretninger.
  10. Smelt litt sjokolade i mikro eller i vannbad.
  11. Dypp ca 1 cm av spiddet/pinnen i litt smeltet sjokolade og stikkd et 2/3 inn i kaken. Dette er viktig at du gjør, hvis ikke vil kaken skli av pinnen!
  12. La det stivne så kaken sitter godt fast på pinnen. Stikk pinnene i en stor oasis eller noe annet (se trinn 1 for tips).
  13. Glasering av cakepops

  14. Nå skal hele "kaken" glaseres. Dypp kaken rett ned i bollen med smeltet sjokolade og trekk den rett opp. Ikke rør kaken rundt, da risikerer du at den faller av pinnen og du får løse smuler i sjokoladen. Slå pinnen lett mot kanten av bollen og drei den rundt noen ganger i luften.
  15. Pynting av cakepops

  16. Pynt cakepops med kakestrøssel, sølvkuler, kakesmuler eller annen pynt før glasuren har stivnet. Sett kakene kaldt slik at glasuren får stivnet godt før servering.

Tips:

#1: Husker du de "godteri-kjedene" fra barndommen? Klipp opp kjedet og bruk dem som pynt på cake pops.

#2: Cake pops til Halloween? Kjøp orange sjokolade eller bruk orange konditorfarge til å farge hvit sjokolade for å lage skumle "gresskarlykter"

#3: Ønsker du flere tips til hvordan du kan pynte cake pops? Gå inn på Bakerellas eventyrlige nettside for bakeglade

Kommentarer

Produkter i oppskriften