Oppskrift på Døler. Foto: Astrid Hals
2
Godkjent av bestemor

Døler

(70)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Tradisjonsrike og lettvinte julekaker som holder seg gode lenge. Mandlene setter en herlig smak, og potetmel og kremfløte i deigen gir kakene en fin konsistens.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

150 gramTINE Meierismør
150 gramsukker
1 ½ desiliterTINE Kremfløte
100 grampotetmel
200 gramhvetemel
2 teskjevaniljesukker
1 teskjebakepulver
200 gramgrovhakkede mandler

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett vispet fløte. Sikt i hvetemel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker og rør i de grovhakkede mandlene.
  3. Sett kakene på stekeplaten ved hjelp av to teskjeer og stek dem lyst gylne, ca. 12 minutter.

Bestemortips:

Oppbevar Dølene i en tett boks så holder de seg best.

Kommentarer

Produkter i oppskriften