Supersaftig sjokokake med vaniljesaus

Supersaftig sjokokake med vaniljesaus

29
304
Enkel60 min
Her har du oppskriften på en enkel og rask sjokoladekake i langpanne. Med vaniljesaus i røren, blir sjokoladekaken skikkelig saftig, søt og god.

Ingredienser

Antall porsjoner

Til pynt (valgfritt):

  • 100 g
    non stop
  • 50 g
    revet mørk sjokolade

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften trenger du en langpanne på ca. 30x40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. 2

    Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, sukker og bakekakao.

  3. 3

    Smelt smøret. Del opp sjokoladen i biter, og smelt over vannbad.

  4. 4

    Hell vaniljesausen i det tørre, og tilsett smør og sjokolade.

  5. 5

    Ha røren i langpannen, og stek i ca 40 minutter. Pynt gjerne kaken med non stop eller revet sjokolade.

Tips

Sjokoladekaken kan med fordel bakes dagen før. Den kan også fryses.

Del denne oppskriften: