Supersaftig sjokokake med vaniljesaus

(157)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her har du oppskriften på en enkel og rask sjokoladekake i langpanne. Med vaniljesaus i røren, blir sjokoladekaken skikkelig saftig, søt og god.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne, ca. 30x40 cm

Ingredienser

700 gramhvetemel
5 teskjebakepulver
2 teskjevaniljesukker
400 gramsukker
3 spiseskjekakao
1 literPiano Vaniljesaus (1 stor kartong)
200 gramTINE Meierismør
100 grammørk sjokolade

Til pynt (valgfritt):

100 gramnon stop
50 gramrevet mørk sjokolade

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på ca. 30x40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, sukker og bakekakao.
  3. Smelt smøret. Del opp sjokoladen i biter, og smelt over vannbad.
  4. Hell vaniljesausen i det tørre, og tilsett smør og sjokolade.
  5. Ha røren i langpannen, og stek i ca 40 minutter. Pynt gjerne kaken med non stop eller revet sjokolade.

Tips:

Sjokoladekaken kan med fordel bakes dagen før. Den kan også fryses.

Kommentarer

Produkter i oppskriften