Lettvint sjokoladekake

(321)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Alle liker en saftig, god og hjemmelaget sjokoladekake med glasur. Denne enkle oppskriften gir deg en brownie-lignende kake. God fornøyelse!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Sjokoladekakebunn

100 gramTINE Meierismør
3 desilitersukker
1 ½ teskjevaniljesukker
¼ teskjesalt
4 spiseskjekakao
1 ½ desiliterhvetemel
2 stkegg
4 spiseskjemandler eller nøtter, hakket (kan sløyfes)

Sjokoladeglasur

100 gramTINE Meierismør
3 ½ desilitermelis
3 spiseskjekakao
3 spiseskjekaffe
2 teskjevaniljesukker

Pynt

1 desiliterrøde cocktailbær, hakkede mandler og melisdryss

Slik gjør du det

  1. Til denne gode sjokoladekaken, trenger du en rundt kakeform, ca. 24 cm i diameter, eller en form med mønster. Sett stekeovnen på 175 °C
  2. Sjokoladekake

  3. Smelt smøret og la det avkjøles. Bland de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett deretter smøret og de øvrige våte ingrediensene. Bland alt godt sammen. Hell røren i godt smurt form.
  4. Stek sjokoladekaken på nederste rille i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl kaken litt i formen før du tar den over på en rist.
  5. Glasur til sjokoladekake

  6. Smelt smøret til glasuren i en kjele og tilsett de øvrige ingrediensene. Rør til det blir en glatt og jevn blanding. Fordel det over den avkjølte kaken.
  7. Pynt kaken etter smak, for eksempel med dekorative coctailbær, bringebær eller blåbær og dryss over hakkede mandler. Vaniljeis eller pisket krem smaker nydelig ved siden av nybakt sjokoladekake

Tips:

Bytt gjerne ut cocktailbær med for eksempel ferske bringebær og gi kaken et lett dryss av melis. Nydelig!

Kommentarer

Produkter i oppskriften