Oppskrift på Sjokoladekake med gløgglasur
3

Sjokoladekake med gløgglasur

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En sjokoladekake kan like godt serveres i advents- og juletiden. Denne deilige kaken har jo nemlig en litt spesiell vri; en glasur med smak av gløgg.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkegg
3 desilitersukker
75 grammykt TINE Meierismør
1 ½ desilitersterk kaffe (gjerne espresso)
1 desiliterkakao
2 desiliterhvetemel
2 teskjebakepulver

Glasur:

2 ½ desilitermelis
75 grammykt TINE Meierismør
1 stkegg
3 spiseskjegløgg eller vingløgg

Garnering:

1 stkpasjonsfrukt eller annen frukt

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen til 175 °C. Til denne sjokoladekaken trenger du en stjerneform eller rund springform, ca 24 cm i diameter.
  2. Visp egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Smelt smør og bland det med kaffen og kakao. Bland sammen mel og bakepulver. Deretter blander du den avkjølte smørblandingen og mel-/bakepulverblandingen vekselsvis inn i eggedosisen. Rør til det blir en glatt og fin deig.
  3. Hell sjokoladedeigen i smurt form og stek på nederste rille i ovnen i ca 40 minutter. Avkjøl kaken på rist.
  4. Glasuren:

  5. Bland sammen alt til glasuren. Visp den glatt med en mikser.
  6. Fordel glasuren over den avkjølte kaken. Pynt med frukt eller bær som er tilgjenglig denne sesongen og avslutt med å rive litt hvit sjokolade eller drysse over melis eller kokos.

Tips:

Dryss over litt kokos, siktet melis eller revet hvit sjokolade for å få et vakkert snøaktig utseende på kaken. Pynt med litt frisk frukt i midten.

Kommentarer

Produkter i oppskriften