Stor 17.mai-kake

(58)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Stor bløtkake med saftig sukkerbrød. Kaken lages i en langpanne og pyntes med krem og ferske bær i det norske flaggets farger.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne på minimum 25x30 cm.

Ingredienser

Sukkerbrød

8 stkegg
200 gramsukker
200 gramhvetemel
2 teskjebakepulver

Kakefyll

2 desiliterbringebærsyltetøy
5 desiliterPiano Vaniljekrem
3 desiliterTINE Kremfløte

Pynt

6 desiliterTINE Kremfløte
5 desiliterfriske eller dypfryste jordbær eller bringebær
1 desiliterfriske eller dypfryste blåbær (ca)

Slik gjør du det

    Sukkerbrød i langpanne

  1. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en godt smurt langpanne på min. 25x30 cm. Dekk bunnen med bakepapir.
  2. Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver, og bland detforsiktig med eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i en den smurte kakeformen.
  3. Stek sukkerbunnen i nedre del av ovnen i ca 30 minutter. Løsne kaken med en spiss kniv. Hvelv kakebunnen på rist for avkjøling.
  4. Kakefyllet

  5. Del kakebunnen i to lag. Bre syltetøy over bunnlaget. Fordel vaniljekremen over syltetøyet og dekk den med vispet kremfløte.
  6. Pynting av kaken

  7. Legg på topplaget. Dekk hele kaken med et tynt lag vispet kremfløte. Ha resten av kremen i sprøytepose. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du klippe et lite hull i hjørnet på en brødpose og bruke denne.
  8. Fordel bær på kaken, gjerne i et mønseter. Sprøyt så kremen rundt. Sprøyt til slutt kremstriper rundt kanten på kaken.

Tips:

Ha som en regel at du leser igjennom oppskrift og fremgangsmåte FØR du begynner å lage kaken. Da unngår du overraskelser.



#2: Du kan sjekke om kakebunnen er ferdig ved å stikke en kakepinne eller tannpirker midt i kaken. Dersom den er helt tørr når du tar pinnen ut, er bunnen ferdig.

#3: Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

#4: Kaken kan gjerne fylles dagen i forveien, men selve pyntingen bør vente til dagen kaken skal serveres.

Kommentarer

Produkter i oppskriften