Oppskrift på kremkaken/bløtkaken Den store nasjonalkaken, foto: Per Erik Jæger kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Stor 17.mai-kake

Stor bløtkake med saftig sukkerbrød. Kaken lages i en langpanne og pyntes med krem og ferske bær i det norske flaggets farger.

 • Vanskelig:

  Enkel
 • Tid:

 • Du trenger:

  Langpanne på minimum 25x30 cm.
TIPS!: Ha som en regel at du leser igjennom oppskrift og fremgangsmåte FØR du begynner å lage kaken. Da unngår du overraskelser.

Slik gjør du

Sukkerbrød i langpanne

 1. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en godt smurt langpanne på min. 25x30 cm. Dekk bunnen med bakepapir.

 2. Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver, og bland detforsiktig med eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i en den smurte kakeformen.

 3. Stek sukkerbunnen i nedre del av ovnen i ca 30 minutter.
  Løsne kaken med en spiss kniv. Hvelv kakebunnen på rist for avkjøling.

Kakefyllet

 1. Del kakebunnen i to lag. Bre syltetøy over bunnlaget. Fordel vaniljekremen over syltetøyet og dekk den med vispet kremfløte.

Pynting av kaken

 1. Legg på topplaget. Dekk hele kaken med et tynt lag vispet kremfløte. Ha resten av kremen i sprøytepose. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du klippe et lite hull i hjørnet på en brødpose og bruke denne.

 2. Fordel bær på kaken, gjerne i et mønseter. Sprøyt så kremen rundt. Sprøyt til slutt kremstriper rundt kanten på kaken.