Bløtkake med vaniljekrem og bær

(206)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken. Her har vi tatt utgangspunkt i et ferdig, kjøpt sukkerbrød.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kakebunn

1 stkferdig sukkerbrød eller hjemmebakt (se tipsfelt for oppskrift), ca. 24 cm i diameter

Til dynking

5 spiseskjeTinemelk® Skummet fettfri melk eller Sunniva Original Appelsinjuice

Vaniljefyll

5 desiliterPiano Vaniljekrem evt 3 dl TINE Kremfløte
2 desilitermos av f.eks. bringebær eller jordbær

Pynt

3 desiliterTINE Kremfløte
10 stkjordbær, delt i to
15 stkbringebær
1 desiliterblåbær
8 stksitronmelisseblader

Slik gjør du det

  1. Del kakebunnen i tre lag hvis den ikke allerede er delt. Legg det nederste laget på fatet. Dynk med melk eller juice.
    A.BloetkakeA
  2. Om du bruker kremfløte i stedet for vaniljekrem, vispes den stiv. Fordel halvparten av kremen og 1 dl av de rørte bærene oppå sukkerbrødet.
    A.BloetkakeB
  3. Legg på det neste laget og gjør det samme. Legg på toppen og dynk med litt melk eller juice.
    A.BloetkakeC
  4. Dekk hele kaken med vispet kremfløte. Bruk en skje eller stekespade og lag "mønster". Legg jordbær, bringebær, blåbær og sitronmelisse på til pynt.

    Tips:

    Kaken bør stå minimum 2 timer for å trekke før servering.

    A.BloetkakeD

Tips:

Kommentarer

Produkter i oppskriften