Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Ostekake med pepperkaker

Middels
1t 15min

Her er en oppskrift på en litt annerledes ostekake som vi har brukt mye pepperkake i. Å lage denne varianten av ostekake er en morsom, utradisjonell og smakfull måte å bruke opp pepperkakerester på.

3.4
(29)
Next ImageOstekake med pepperkaker

Ingredienser

Antall porsjoner

Ostekakebunn

15 stk
middels/store pepperkake

Fromasj

4 stk
egg
0.5 dl
flytende honning
1 stk
vaniljestang

Topping

0.5 dl
melis
1 ss
sitron
1 dl
fryste tyttebær

Ved servering

5 stk
pepperkake

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175º og finn fram en kakeform som er ca 22 cm i diameter. I tillegg til tilberedningstiden må du beregne at kaken bør stå kaldt i et par timer før servering.

Bunn til ostekaken

  1. Knus pepperkakene fint. Fordel dem i bunnen av en kakeformen.

Fyllet

  1. Pisk sammen egg, ost og honning til en glatt røre. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Rør frøene inn i deigen.

  2. Hell røren i kakeformen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Ostekaken skal steke i ca. 45 minutter til den har stivnet. Kaken stivner helt når den avkjøles.

Glasur/topping

  1. Rør sammen creme fraiche, sitronsaft og melis og bre det over den lunkne kaken.

Før servering

  1. La kaken stå i kjølekspaet et par timer og strø på tyttebær. Del pepperkaker på midten og stikk ned i kaken.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter