Oppskrift på Ostekake med pepperkaker

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ostekake med pepperkaker

Her er en oppskrift på en annerledes ostekake som vi har brukt mye pepperkake i. Å lage denne varianten av ostekake er en morsom, utradisjonell og smakfull måte å bruke opp pepperkakerester på.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!

Få tips og inspirasjon til annen mat du kan bruke pepperkaker til

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 175º og finn fram en kakeform som er ca 22 cm i diameter.

    I tillegg til tilberedningstiden må du beregne at kaken bør stå kaldt i et par timer før servering.

Bunn til ostekaken

  1. Knus pepperkakene fint. Fordel dem i bunnen av en kakeformen.

Fyllet

  1. Pisk sammen egg, ost og honning til en glatt røre.
    Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Rør frøene inn i deigen.

  2. Hell røren i kakeformen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Ostekaken skal steke i ca. 45 minutter til den har stivnet.
    Kaken stivner helt når den avkjøles.

Glasur/topping

  1. Rør sammen creme fraiche, sitronsaft og melis og bre det over den lunkne kaken.

Før servering

  1. La kaken stå i kjølekspaet et par timer og strø på tyttebær.
    Del pepperkaker på midten og stikk ned i kaken.