
Ostekake med pepperkaker
Her er en oppskrift på en litt annerledes ostekake som vi har brukt mye pepperkake i. Å lage denne varianten av ostekake er en morsom, utradisjonell og smakfull måte å bruke opp pepperkakerester på.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ostekakebunn
Ved servering
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 175º og finn fram en kakeform som er ca 22 cm i diameter. I tillegg til tilberedningstiden må du beregne at kaken bør stå kaldt i et par timer før servering.
Bunn til ostekaken
- 2
Knus pepperkakene fint. Fordel dem i bunnen av en kakeformen.
Fyllet
- 3
Pisk sammen egg, ost og honning til en glatt røre. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Rør frøene inn i deigen.
- 4
Hell røren i kakeformen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Ostekaken skal steke i ca. 45 minutter til den har stivnet. Kaken stivner helt når den avkjøles.
Glasur/topping
- 5
Rør sammen creme fraiche, sitronsaft og melis og bre det over den lunkne kaken.
Før servering
- 6
La kaken stå i kjølekspaet et par timer og strø på tyttebær. Del pepperkaker på midten og stikk ned i kaken.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



