Frisk ostekake

(43)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En fantastisk god ostekake med fromasj av Cottage Cheese og kirsebæryoghurt. Den sprø kjeksbunnen er iblandet kokos og gir ostekaken en ekstra god og spennende smak.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Bunn:

75 gramTINE Meierismør
150 gramhavrekjeks (i smuler)
4 spiseskjekokosmasse

Ostefromasj:

1 pakkesitrongelepulver
3 desiliterTINE Cottage Cheese Original
1 ½ desiliterTINE Yoghurt Kirsebær
3 stkeggeplommer
3 stkeggehviter

Pynt:

1 desilitersitronmelisse

Slik gjør du det

  1. Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter. Det tar noen timer for ostefromasjone å stivne, så lag kaken gjerne kvelden før du skal servere den.
  2. Smelt smør i en stekepanne. Tilsett kjekssmuler og kokosmasse, og stek blandingen gyllenbrun. Sett ringen til kakeformen på et serveringsfat og trykk kjeksblandingen ut i denne.
  3. Lag sitrongele etter anvisning på pakken, men med halvparten av vannmengden. Avkjøl.
  4. Bland cottage cheese, yoghurt og eggeplommer i en food processor og tilsett i den avkjølte geleen. Visp eggehvitene stive og bland det forsiktig inn til slutt.
  5. Hell ostefromasjen over kjeksbunnen i formen og la kaken stivne i kjøleskapet.
  6. Pynt kaken med sitronmelisse og gjerne bær eller frukt, rett før servering.

Tips:

For å få most kjeksene ordentlig til smuler er det smart å bruke en food processor.

Kommentarer

Produkter i oppskriften