Oppskrift på Frisk ostekake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Frisk ostekake

En fantastisk god ostekake med fromasj av Cottage Cheese og kirsebæryoghurt. Den sprø kjeksbunnen er iblandet kokos og gir ostekaken en ekstra god og spennende smak.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: For å få most kjeksene ordentlig til smuler er det smart å bruke en food processor.

Slik gjør du

  1. Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter. Det tar noen timer for ostefromasjone å stivne, så lag kaken gjerne kvelden før du skal servere den.

  2. Smelt smør i en stekepanne. Tilsett kjekssmuler og kokosmasse, og stek blandingen gyllenbrun. Sett ringen til kakeformen på et serveringsfat og trykk kjeksblandingen ut i denne.

  3. Lag sitrongele etter anvisning på pakken, men med halvparten av vannmengden. Avkjøl.

  4. Bland cottage cheese, yoghurt og eggeplommer i en food processor og tilsett i den avkjølte geleen. Visp eggehvitene stive og bland det forsiktig inn til slutt.

  5. Hell ostefromasjen over kjeksbunnen i formen og la kaken stivne i kjøleskapet.

  6. Pynt kaken med sitronmelisse og gjerne bær eller frukt, rett før servering.