Oppskrift på Eplesmuldrepai

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Eplesmuldrepai

Smuldrepai er enkelt å lage og smaker kjempegodt. Her bruker vi epler men du kan også bruke rabarbra eller pærer i denne paien.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Piano Vaniljesaus smaker godt til alle fruktpaier.

Slik gjør du

  1. Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Del frukten i biter og bland med sukker iblandet potetmel. Fordel blandingen i en form.

  3. Ha mel, sukker og havregryn i en bolle, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Skjær smøret i terninger. La maskinen gå slik at alt blir en grynet masse, eller bruk fingertuppene.

  4. Dryss smulene i et jevnt lag over frukten i formen.

  5. Stek i stekeovnen til deigen er gyllen og fruktsaften bobler opp langs kanten av formen, ca. 45 minutter.

  6. Server paien lunken med vispet fløte, rømme eller iskrem til.