Eplesmuldrepai

(213)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Smuldrepai er enkelt å lage og smaker kjempegodt. Her bruker vi epler men du kan også bruke rabarbra eller pærer i denne paien.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Fruktblanding:

500 gramepler (evt. rabarbra eller pærer)
¾ desilitersukker
1 spiseskjepotetmel

Smuldredeig:

1 ½ desiliterhvetemel
2 desiliterhavregryn
4 spiseskjesukker
100 gramTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Del frukten i biter og bland med sukker iblandet potetmel. Fordel blandingen i en form.
  3. Ha mel, sukker og havregryn i en bolle, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Skjær smøret i terninger. La maskinen gå slik at alt blir en grynet masse, eller bruk fingertuppene.
  4. Dryss smulene i et jevnt lag over frukten i formen.
  5. Stek i stekeovnen til deigen er gyllen og fruktsaften bobler opp langs kanten av formen, ca. 45 minutter.
  6. Server paien lunken med vispet fløte, rømme eller iskrem til.

Tips:

Piano Vaniljesaus smaker godt til alle fruktpaier.

Kommentarer

Produkter i oppskriften