Oppskrift på Rabarbrapai
2

Rabarbrapai

(19)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Nydelig pai å servere på en varm sommerdag. Den syrlige rabarbrapaien med sukkersøt marsipanmarengs smaker farlig godt og ser forførende lekker ut. Gøy å lage er den også!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Paibunn:

1 pakkeNå® Paibunn

Fyll:

500 gramrabarbra
1 desilitersukker
1 spiseskjepotetmel

Marengs:

3 stkeggehviter
1 desilitersukker
100 grammarsipan

Slik gjør du det

  1. Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
  2. Trykk den ferdige paibunnen ut i paiformen. Sett paiskallet kjølig i ca. 30 minutter. Stek så bunnen i ca. 8 minutter før du har på fyllet.
  3. Skrell rabarbra og skjær i biter. Legg i en kjele med sukker, og kok på svak varme til rabarbraen begynner å bli myk.
  4. Legg rabarbra og litt av saften i paiskallet. Strø over potetmel. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og pisk ytterligere en stund.
  5. Vend i revet mandel, eller marsipanmasse, og sprøyt eller fordel marengsen over rabarbraen. Stek i 7 - 10 minutter til marengsen er gylden.
  6. Server med vispet krem eller vaniljekesam til.

Kommentarer

Produkter i oppskriften