Mammas krydderkake

(168)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Stor langpannekake som smaker av deilig krydder, og holder seg saftig lenge. Perfekt når du skal servere kake til mange.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne på 30 x 40 cm

Ingredienser

120 gTINE Meierismør
4 stkegg
680 gsukker
720 ghvetemel
6 tsbakepulver
4 tsingefær
4 tsnellik
4 tskanel
6 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
200 grosiner

Kremosttopping

200 gTINE Kremgo’® Naturell
2 tsvaniljesukker

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 30 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smelt smør. Visp egg lett med en gaffel. Bland sukker, hvetemel, bakepulver, ingefær, nellik og kanel, og rør inn smør, egg, melk og rosiner.

    Tips:

    Bruk gjerne en stor kjøkkenmaskin når du blander sammen deigen, for dette er en stor porsjon.

  3. Hell røren i langpannen, og stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig. Avkjøl på rist.
  4. Rør kremost og vaniljesukker til en myk blanding og ha i en sprøytepose. Del kaken i porsjonsstykker og topp med kremost.

    Tips:

    Hvis du ikke har sprøytepose, kan du bruke en vanlig brødpose som du klipper et lite hull i hjørnet på.

Tips:

Kaken kan gjerne fryses, men da uten kremosttoppingen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften