Oppskrift på Munker Æbleskiver

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Munker (Æbleskiver)

Ikke hørt om munker, sier du? Du er nok ikke den eneste. Men i Danmark er dette velkjent – under navnet æbleskiver. Du trenger en munkepanne for å lage de små bakverkene. Munkene kan minne om en kombinasjon av nystekte boller og pannekaker stekt i smør. Vel verdt å prøve ut!

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Munkepanne
TIPS!: Bruk gjerne et lite grillspyd av tre for å snu munkene, da unngår du riper i jernet. 

Slik gjør du

  1. Bland hvetemel, salt, sukker, natron og kardemomme. Skill eggene. Visp eggeplommer og Kefir sammen, og rør inn melblandingen. La deigen svelle (hvile) i ca. 30 minutter.

  2. Visp eggehvitene helt stive og vend forsiktig inn i røren. Munkene stekes i middels varm munkepanne, med litt smør i hver fordypning. Fyll hullene 2/3 fulle med deig.

  3. Stekes i 6 - 8 minutter. La munkene steke på den ene siden til du ser at kantene er faste. Snu munkene flere ganger under steking, så de blir så runde som mulig.

  4. De skal få en gyllen og sprø skorpe. Server med melis og syltetøy