Styrketrening

YT

En serie treningsmat og –drikke utviklet til bruk før, under og etter trening. Produktene er satt sammen for å gi deg riktig påfyll slik at du enkelt kan få maks ut av din treningsøkt.

Testvinner! YT Sportsdrikkpulver

Det er mange spennende energiprodukter på markedet, men hva skal man velge? Aktiv Trening har har prøvd, smakt og vurdert flere energiprodukter og YT sin Sportsdrikkpulver Appelsin ble en testvinner!

Ferietreningen du klarer å gjennomføre

Få inn en treningsøkt i ferien med dette effektive sirkelprogrammet!

Prøv disse 6 øvelsene på solsengen!

Unngå at det harde arbeidet du har lagt inn i forkant av ferien blir bortkastet. Her en noen enkle tips slik at du slipper å starte helt på nytt når ferien er ferdig!

Skal du velge korte eller lange intervaller?

Intervalltrening, det vil si trening der man skifter mellom arbeid og pauser, høy og lav intensitet, kan gi deg bedre kondisjon. Men gir korte intervaller like god effekt som lange intervaller?

Kettlebells - perfekt for utendørs styrketrening

Endelig er vi inne i den lyseste tiden av året, og de fleste kunne tenkt seg å flytte treningen utendørs. Hvorfor ikke prøve en styrkeøkt basert på kettlebells?

Protein – får jeg i meg nok?

Det er en kjent sak at de som trener mye har behov for mer proteiner enn de som trener lite. Men hvor mye ekstra proteiner trenger de egentlig?

Er rolig langkjøring bortkastet tid?

Enkelte forskningsmiljøer hevder at rolig langkjøring nærmest er bortkastet tid, mens andre igjen påpeker verdien av et variert treningsopplegg. Finnes det en fasit?

Slik unngår du beinhinnebetennelse

Beinhinnebetennelse er en plage som rammer mange løpere. Ingrid Kristiansen forklarer her symptomer, hva som er lurt å gjøre dersom du får beinhinnebetennelse og hvordan du kan forebygge det.

Utviklet i samarbeid med toppidrettssenteret

TINE har hatt et samarbeid med Toppidrettssenteret (TIS) i mange år, og gjennom dette samarbeidet har YT blitt til.

  • Toppidrettssenterets ernæringsavdeling har høy faglig kompetanse på riktig kosthold i forbindelse med trening
  • TIS holder seg oppdatert på forskning innen idrettsernæring og har i tillegg mange års erfaring fra arbeid med toppidrettsutøvere Vi erfarer ofte at resultatene blir bedre av å spise og drikke riktig i forbindelse med trening. Dette gjelder ikke bare for toppidrettsutøvere, men for alle som trener
    - TIS

Gjennomtrent kropp på 30 minutter!

I denne økten får du trent styrke og kondisjon på kun en halvtime. Øvelsene krever minimalt med utstyr og passer perfekt som en økt utenfor treningssenteret!

Havregrøt, foto: iStock

Hvorfor er frokost viktig?

Frokosten er et viktig måltid for å skape gode måltidsrutiner for resten av dagen. Slurves det med frokost, er det lettere at resten av dagen også får en ujevn måltidsrytme.

Hvorfor skal jeg spise frokost?

Mange hopper over frokosten for å spare litt kalorier, særlig hvis de skal slanke seg. Dette er en dum idé. Undersøkelser viser at de som hopper over frokosten, kompenserer ved å spise mye, og usunt, senere på dagen. I tillegg viser flere studier at de som spiser frokost får i seg en mer tilfredsstillende mengde av både energigivende næringsstoffer, vitaminer og mineraler i løpet av dagen.  

Hva skal jeg spise?

Mange synes det er vanskelig å vite hva man skal spise til frokost, samtidig som man ikke setter av mye tid til å lage frokost, men det behøver ikke være så komplisert. Det viktigste er å få i seg noe som kroppen kan jobbe på, slik at du er klar til dagens utfordringer. Ved å følge noen enkle prinsipper kan du få i deg en god og næringsrik frokost som gir deg en god start på dagen. En god frokost bør bestå av:

  • Grove kornprodukter; som for eksempel grove brødskiver, knekkebrød, havregrøt eller kornblanding.
  • Magert og proteinrike pålegg som skinke, kalkun eller egg.
  • Litt grønnsaker som tomat, paprika og frukt kan gi en frisk smak og et påfyll av vitaminer og mineraler.
  • Et glass vann, melk eller juice.

Hva om jeg ikke orker frokost om morgenen?

Dersom du er matlei på morgenen, kan variasjon bidra til å øke matlysten om morgen. For eksempel kan smoothie, havregrøt eller kjøleskapsgrøt med bær, fruktbiter og nøtter være gode eksempler på matvarer som kan friste litt ekstra. Dersom du overhodet ikke orker mat om morgenen kan det være lurt å ta med litt mat til å spise de første timene på skole eller jobb. Mange opplever at matlysten kommer seg litt etter hvert, og det er ofte lenge å vente helt til lunsj med å spise noe.

Styrketrening for syklister

Frykten for vektøkning og ekstra muskelmasse var grunn til at de fleste syklister holdt seg unna styrketrening. De siste årene har forskning vist oss at riktig styrketrening både gjør deg sterkere og mer utholdende på sykkelsetet.

Arrangementer

Her er et knippe av arrangementer YT sponser.