Full fart på bislett stadion da barn og unge løp TINEstafetten i mai

108.000 barn og unge løper for miljøet på TINEstafetten!

Hvert år møtes tusenvis av spente barn og unge for å løpe TINEstafetten. Nå setter verdens største stafett bærekraft på agendaen, og lanserer egne miljømål for årets stafett, sammen med Miljøagentene.

I løpet av 25 år har over 1.8 millioner elever deltatt på TINEstafetten, det er få arenaer som samler like mange barn og unge på én dag. I år ønsker TINE å bruke denne dagen til å sette fokus på en av vår tids viktigste saker – klima og miljø. Akkurat nå er jobben med å sikre en bærekraftig fremtid for kommende generasjoner kanskje det som betyr aller mest.

– Generasjonen som vokser opp har et brennende og synlig engasjement for miljøet. Når 108.000 barn møtes til stafett, skal vi sammen sette fokus på enkle ting vi alle kan gjøre for å gjøre hverdagen og TINEstafetten litt grønnere, sier Ann-Kristin Syversen i TINE.

Lanserer miljømål i samarbeid med Miljøagentene 

TINE har toppet stafettlaget med barnas miljøvernorganisasjon, Miljøagentene. Sammen har de laget dedikerte miljømål for årets TINEstafett. 10 år gamle Ulrik Hellum er en av Miljøagentenes talspersoner for TINEstafetten.

– Det er barna som skal arve jordkloden! Vi barn mener at det er viktig at de voksne hører på oss. Derfor er jeg veldig glad for at TINEstaffeten har satt noen viktige miljømål på dagsordenen med fokus på fremtiden. Jeg oppfordrer alle barn som er med på TINEstafetten, til å følge de viktige miljømålene, sier Ulrik.

– Bærekraft er som en stafett

Prosjektleder for TINEstafetten i Norges Friidrettsforbund, Linn Baarlid, understreker at selv om TINEstafetten i år setter fokus på et viktig og seriøst tema, vil dagen også i tradisjonen tro handle om lek, moro, aktivitet, mestringsfølelse og lagarbeid.

– Bærekraft er på mange måter som en stafett – alle må gjøre en innsats, og gi nestemann best mulig utgangspunkt. TINEstafetten handler om samarbeid, mestringsfølelse og glede. Den handler om å jobbe sammen om å få til noe stort, og å ha det skikkelig gøy underveis. Men i år blir det med en grønn stafettpinne i hånden, sier Baarlid.