Sjekk ut fotballproffens beste råd til aktive barn

En annerledes sesong med TINE Fotballskole nærmer seg slutten. På tross av korona har det vært arrangert 350 fotballskoler rundt om i hele Norge, og 55 000 aktive barn har deltatt, enten fysisk eller gjennom den splitter nye digitale fotballskolen

I Tønsberg var det en spent gjeng med unge fotballspirer som fikk en ekstra overraskelse på TINE Fotballskole, nemlig et digitalt møte med landslagsspiller og Tyskland-proff Håvard Nordtveit. Den kjente midtstopperen har 25 A-landskamper på CV-en, og har spilt i toppklubber som Arsenal, Borussia Mönchengladbach, West Ham, Hoffenheim og Fullham. Fotballproffen delte gladelig ut sine beste tips og råd med det som kanskje er morgendagens fotballstjerner. Rådene var kanskje litt overraskende for noen.

Fire gode råd

Barna på TINE fotballskole lyttet ivrig i det Nordtveit, som selv begynte å spille fotball i 5-års alderen, delte sin oppskrift for å nå toppen. Stayerevne, tålmodighet og trivsel er viktig for å fortsette med idretten og dermed bli enda bedre spillere.

– Første og viktigste råd er å ha det gøy. Det gjelder både fotball og all annen idrett. Gjør man noe man trives med og har det gøy, er sjansen også mye større for at man har lyst til å holde på lenge med aktiviteten.

– Bryt gjerne opp treningen med en annen aktivitet i løpet av uka. Få tankene litt vekk og lad batteriene. Selv var jeg veldig glad i natur og fiske, fortalte Håvard Nordtveit.

– Slutt aldri å terpe på ulike ting på treningsfeltet. Er målet å føle mestring eller bli god så må det øves, egentlig litt hele tiden, avsluttet Nordtveit.

Barna på fotballskolen hadde også et råd å gi tilbake:

– Spis sunn mat, men ikke rett før kamp! Da får du hold, tipset barna om.

håvard_nordtveit_tinefotball
Intervju med Håvard Nordtveit

1,5 millioner aktive barn

TINE og Norges Fotballforbunds offisielle fotballskole har en lang og rik historie som allerede startet på midten av 1990-tallet. Siden oppstart i 1998 har mer enn 1,5 millioner barn deltatt. Sportslig kvalitet, trygge rammer og sunt kosthold er kjerneverdier for TINE Fotballskole. – TINE Fotballskole har blitt en arena hvor mange barn legger grunnlaget for å holde seg i aktivitet også når man blir voksen. Kombinasjonen mellom fysisk aktivitet og sunt kosthold legger et godt grunnlag for god helse, og her skal TINE være med å bidra, sier sponsorsjef i TINE,  Ann-Kristin Syvertsen.

Nå har TINE og NFF blitt enige om en ny avtale, som sikrer fotballskole for tusenvis av aktive barn i fire nye år. – TINE har en sterk tilstedeværelse hvor barnefamilier og barn ferdes hver dag. Med det følger også et ansvar for å hjelpe foreldre og andre omsorgspersoner til å skape sunne og gode vaner for barna sine, blant annet ved å bidra til fysisk aktivitet, avslutter Syvertsen.

Les mer om den nye avtalen her