TINEfotballskole viktig for barneidretten

TINE Fotballskole viktig for barneidretten gjennom pandemien 55 000 fotballglade barn har deltatt på over 350 fotballskoler rundt om i hele Norge, ifølge ferske tall.

En annerledes sesong med TINE fotballskole er ferdig. NFF har vært bekymret for et stort frafall i barnefotballen i løpet av koronaperioden. Derfor er det ekstra gledelig å se at nærmere 55 000 fotballglade barn har deltatt på over 350 TINE fotballskoler rundt om i hele Norge, ifølge ferske tall.

 

- Selv om det er en nedgang fra fjorårets 70 000 deltagere, er vi utrolig stolte over at TINE Fotballskole likevel lykkes med å samle tusenvis av barn til tross for korona. Barneidretten er enormt viktig for både samhold, mestringsfølelse og selvfølgelig fysisk aktivitet, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i NFF. 

En viktig arena for barna

Siden oppstarten i 1998 har TINE og Norges Fotballforbund arrangert TINE Fotballskole for over 1,5 millioner barn og unge i hele Norge. I år ble det også for første gang lansert en digital versjon av fotballskolen som sikret at enda flere fikk ta del i fotballgleden, uansett hvor de var – helt kostnadsfritt.

- TINE Fotballskole er en fantastisk og veldig viktig arena for aktivitet og sosialt fellesskap for mange tusen barn. Mer enn noen gang ser vi hvor verdifullt dette tilbudet er, som gir alle barn mulighet til å oppleve felleskap på en trygg arena gjennom et sportslig tilbud, fortsetter Bjerketvedt.

NFF har uttrykt bekymring for at barn og unge har sluttet med fotball som følge av mangel på tilbud på grunn av korona. Generalsekretæren er glad for at barneidretten har hatt TINE Fotballskole gjennom en krevende periode hvor store deler av aktiviteten i norsk idrett har stanset.

- Frafallet viser hvor viktig det er at vi klarer å skape gode arenaer som treffer breddeidretten, sammen med samarbeidspartnere som TINE. Strenge smittevernstiltak og barnas egne koronavettregler har bidratt til et lavere frafall enn vi først fryktet på TINE Fotballskole, sier Bjerketvedt.
 

TINE satser videre på barneidrett og fysisk aktivitet

TINE forvalter en av Norges største merkevarer med en sterk tilstedeværelse hvor barnefamilier og barn ferdes hver dag. Meieriselskapet er sitt samfunnsansvar bevisst og jobber for å skape gode og bærekraftige vaner hos barn, blant annet ved å bidra til fysisk aktivitet.

Nå har TINE og NFF blitt enige om en ny avtale, som sikrer fotballskole for tusenvis av barn i fire nye år.

- TINE skal bidra til fysisk aktivitet blant barn og unge, og TINE Fotballskole er en nøkkel for å lykkes gjennom lek og idrett. Samtidig som vi kan være med å etablere gode vaner rundt et sunt og bærekraftig kosthold i tidlig alder, sier sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen.

I tillegg genererer TINE Fotballskole inntekter til klubbenes aktivitetstilbud gjennom hele året. Over 1 milliard kroner i klubbinntekter siden oppstarten har etterlatt tydelige fotspor i barneidretten rundt om i hele Norge. Den nye avtalen er en del av TINEs større satsning for aktive barn i årene som kommer.

- Som en viktig samfunnsaktør har TINE et ansvar for å hjelpe foreldre og andre omsorgspersoner til å skape gode vaner for barna sine. TINE Fotballskole har blitt en arena hvor mange barn legger grunnlaget for at man fortsetter å holde seg i aktivitet når man er voksen. Kombinasjonen mellom fysisk aktivitet og sunt kosthold bidrar til god helse, og her skal TINE være med å bidra, avslutter Syversen.