tine.no
Bilde fra TINE MatCup 2014 - gutt som danderer mattallerken

Årets oppgave

Endelig samles vi igjen! En festlig anledning etter en lang periode med strenge koronarestriksjoner.

 

Oppgaven skal gjenspeile at oppgaven løses i et team. TINE MatCup er en lagkonkurranse hvor samarbeid, planlegging og gjennomføring er vesentlig elementer for a nå toppen. Det er i tillegg viktig a vise til godt samarbeid og kommunikasjon mellom restaurant, kjøkken og gjester.

 

Tidsfrister:

Registrer ditt lag HER innen 16.september 2021

Frist for innsendelse av menyoppgaven er 24.september 2021 og sendes til tinematcup@tine.no

Offentliggjøring av semfinalelagene er 1.oktober 2021

Brosjyren med mer informasjon finner du HER

 

Kokkeoppgave:

 

TYGG/MUNNFULL

En tallerken med tre små munnfuller, en deigbasert* munnfull. Munnfullen skal vare varm.

Obligatoriske ingredienser fra TINE: TINE® Revet Ost, TINE® Creme Fraiche.

Øvrige råvarer velges fra råvarelisten.

*Deigbasert – her menes en taco/pizza- inspirert deig.

 

HOVEDRETT

Rettens hovedråvare er lammelår. Metningsgarnityret skal være, fersk, nylaget pasta, servert sammen med to grønnsaksgarnityrer med ulik tilberedningsmetode. Sausen skal inneholde kremfløte.

Obligatoriske ingredienser fra TINE: TINE® Meierismør, TINE® Norsk Alpeost og TINE® kremfløte.

Hovedretten med grønnsaksgarnityr skal anrettes pa fat, metningsgarnityr og saus a’ part.

 

DESSERT

Morgendagens vaffeldessert – flambert vaffelhjerte med rørte bær og is.

Obligatoriske ingredienser fra TINE: TINE® Kremfløte og Kesam® Orginal.

Kjøkkenet gjør klart alle elementer til flambering og servering sammen med servitøren. Kokk og servitør skal sammen anrette desserten ved gjestens bord.

 

 

Servitør oppgave:

 

APERITIF

Lag en Mojito Mocktail ved gjestens bord - hovedingrediens er Sunniva® Presset Eplejuice, øvrige ingredienser må laget selv stå for.

En Mocktail er en alkoholfri drikk laget i Cocktail-stil.

 

DEKKE BORD

Dekk et bord til fire gjester, som passer til temaet. Duker, servietter, lys og blomster blir tildelt alle lag.

 

TYGG/MUNNFULL

Servitøren skal utføre oppgaven ved gjestens bord, tallerkenservering (tallerken blir gjort klart på kjokkenet). Kommunisere med gjestene, presentere retten og valgt drikke.

 

HOVEDRETT

Fatservering – servitøreleven begrunner lagets valgte fatservering, kommunisere med gjestene, presentere retten og valgt drikke.

 

DESSERT

Kjøkkenet gjør klart alle elementer til flambering og servering sammen med servitøren. Kokk og servitør skal sammen anrette desserten ved gjestens bord. Kommunisere med gjestene, presentere retten og valgt drikke.

 

KAFFE

Servitoren lager Dalgona Kaffe til gjestene.

Obligatoriske ingredienser fra TINE: YT® Proteinmelk Naturell

 

MEIERIOPPGAVE

Lagleder far tilsendt en PPT med innhold og fokus på kunnskap om TINES råvarer og

produksjon. Kunnskapen er viktig for kokken, for å få frem den beste smaken og for at

servitøren skal informere gjesten om menyen og allergener. Servitøren vil under semifinalene bli

bedt om a svare på 10 teoretiske spørsmål fra dette hefte. Under finalen vil servitøren ha en

praktisk del hvor man skal gjenkjenne tre oster og vise til kunnskap om disse, samt 8 teoretiske

spørsmål.

 

Råvareliste

 

TINE-VARER:

TINE® Kremfløte

Kesam® Orginal

TINE® Meierismør

TINE® Creme Fraiche Original

TINE® Gudbrandsdalsost G35

TINE® Alpeost

TINE® Ekte Revet ost 4 oster

TINE® Usaltet smør

TINE® H-Melk

TINE® Kulturmjølk

TINE® Yoghurt naturell

Selbu Blå® Kraftig

Sunniva® Presset Eplejuice

fra Sydtyrol (Aperitiff)

YT® Proteinmelk Naturell

Sunniva® Presset Appelsinjuice med fruktkjøtt

TØRRVARER:

Rødvinseddik

Hvitvinseddik

Epleeddik

Olivenolje, kaldpresset

Rapsolje

Soyasaus

Sukker

Brunt sukker

Norsk honning

Hvetemel

Tipo 0 mel

Sammalt hvete, grov

Fersk gjær

Bakepulver

Vaniljesukker

Glykose

Gelatin

Hasselnøtter

Mandler

Maizena

KJØTT:

Helt Lammelår med bein

(ca 2,5 kg pr stk)

FRYSEVARER:

Kirsebær

Blabær

Bjornebær

Solbær

FRUKT OG GRØNT:

Gulrøtter

Poteter / Mandel

Sellerirot

Persillerot

Kepaløk

Sjalottløk

Hvitløk

Purreløk

Sjampinjong

Brocolli

Blomkål

Tomat

Squash

Aubergine

Pepperot

KRYDDER:

Malt kanel

Kanelstenger

Vaniljestenger

Rosmarin

Hel muskatnøtt

Chili

Paprika

Sort og hvit pepper hel

og malt Husholdningssalt

Flaksalt

SALAT:

Ruccula

Is salat

Sitroner

Lime

Ferske bringebar

Chili

Ingefær

Urter (potter)

Persille

Fransk estragon

Mynte

Timian

Gressløk

Sitronmelisse

Koriander

Dill

ANNET:

Egg

Pankomel

Bakepapir

Hyssing

Aluminiumsfolie

Sprøytepose

Plastfilm

 

Brandy

Cointreau likør