
Årets oppgave
Oppgaven skal gjenspeile at oppgaven løses i et team. TINE MatCup er en lagkonkurranse hvor samarbeid, planlegging og gjennomføring er vesentlig elementer for a nå toppen. Det er i tillegg viktig a vise til godt samarbeid og kommunikasjon mellom restaurant, kjøkken og gjester.
Tidsfrister:
Registrer ditt lag HER innen 16.september 2021
Frist for innsendelse av menyoppgaven er 24.september 2021 og sendes til tinematcup@tine.no
Offentliggjøring av semfinalelagene er 1.oktober 2021
Brosjyren med mer informasjon finner du HER
Kokkeoppgave:
TYGG/MUNNFULL
En tallerken med tre små munnfuller, en deigbasert* munnfull. Munnfullen skal vare varm.
Obligatoriske ingredienser fra TINE: TINE® Revet Ost, TINE® Creme Fraiche.
Øvrige råvarer velges fra råvarelisten.
*Deigbasert – her menes en taco/pizza- inspirert deig.
HOVEDRETT
Rettens hovedråvare er lammelår. Metningsgarnityret skal være, fersk, nylaget pasta, servert sammen med to grønnsaksgarnityrer med ulik tilberedningsmetode. Sausen skal inneholde kremfløte.
Obligatoriske ingredienser fra TINE: TINE® Meierismør, TINE® Norsk Alpeost og TINE® kremfløte.
Hovedretten med grønnsaksgarnityr skal anrettes pa fat, metningsgarnityr og saus a’ part.
DESSERT
Morgendagens vaffeldessert – flambert vaffelhjerte med rørte bær og is.
Obligatoriske ingredienser fra TINE: TINE® Kremfløte og Kesam® Orginal.
Kjøkkenet gjør klart alle elementer til flambering og servering sammen med servitøren. Kokk og servitør skal sammen anrette desserten ved gjestens bord.
Servitør oppgave:
APERITIF
Lag en Mojito Mocktail ved gjestens bord - hovedingrediens er Sunniva® Presset Eplejuice, øvrige ingredienser må laget selv stå for.
En Mocktail er en alkoholfri drikk laget i Cocktail-stil.
DEKKE BORD
Dekk et bord til fire gjester, som passer til temaet. Duker, servietter, lys og blomster blir tildelt alle lag.
TYGG/MUNNFULL
Servitøren skal utføre oppgaven ved gjestens bord, tallerkenservering (tallerken blir gjort klart på kjokkenet). Kommunisere med gjestene, presentere retten og valgt drikke.
HOVEDRETT
Fatservering – servitøreleven begrunner lagets valgte fatservering, kommunisere med gjestene, presentere retten og valgt drikke.
DESSERT
Kjøkkenet gjør klart alle elementer til flambering og servering sammen med servitøren. Kokk og servitør skal sammen anrette desserten ved gjestens bord. Kommunisere med gjestene, presentere retten og valgt drikke.
KAFFE
Servitoren lager Dalgona Kaffe til gjestene.
Obligatoriske ingredienser fra TINE: YT® Proteinmelk Naturell
MEIERIOPPGAVE
Lagleder far tilsendt en PPT med innhold og fokus på kunnskap om TINES råvarer og
produksjon. Kunnskapen er viktig for kokken, for å få frem den beste smaken og for at
servitøren skal informere gjesten om menyen og allergener. Servitøren vil under semifinalene bli
bedt om a svare på 10 teoretiske spørsmål fra dette hefte. Under finalen vil servitøren ha en
praktisk del hvor man skal gjenkjenne tre oster og vise til kunnskap om disse, samt 8 teoretiske
spørsmål.
Råvareliste
TINE-VARER:TINE® Kremfløte Kesam® Orginal TINE® Meierismør TINE® Creme Fraiche Original TINE® Gudbrandsdalsost G35 TINE® Alpeost TINE® Ekte Revet ost 4 oster TINE® Usaltet smør TINE® H-Melk TINE® Kulturmjølk TINE® Yoghurt naturell Selbu Blå® Kraftig Sunniva® Presset Eplejuice fra Sydtyrol (Aperitiff) YT® Proteinmelk Naturell Sunniva® Presset Appelsinjuice med fruktkjøtt |
TØRRVARER:Rødvinseddik Hvitvinseddik Epleeddik Olivenolje, kaldpresset Rapsolje Soyasaus Sukker Brunt sukker Norsk honning Hvetemel Tipo 0 mel Sammalt hvete, grov Fersk gjær Bakepulver Vaniljesukker Glykose Gelatin Hasselnøtter Mandler Maizena |
KJØTT:Helt Lammelår med bein (ca 2,5 kg pr stk) |
FRYSEVARER:Kirsebær Blabær Bjornebær Solbær |
FRUKT OG GRØNT:Gulrøtter Poteter / Mandel Sellerirot Persillerot Kepaløk Sjalottløk Hvitløk Purreløk Sjampinjong Brocolli Blomkål Tomat Squash Aubergine Pepperot |
KRYDDER:Malt kanel Kanelstenger Vaniljestenger Rosmarin Hel muskatnøtt Chili Paprika Sort og hvit pepper hel og malt Husholdningssalt Flaksalt |
SALAT: Ruccula Is salat Sitroner Lime Ferske bringebar Chili Ingefær Urter (potter) Persille Fransk estragon Mynte Timian Gressløk Sitronmelisse Koriander Dill |
ANNET: Egg Pankomel Bakepapir Hyssing Aluminiumsfolie Sprøytepose Plastfilm
Brandy Cointreau likør |