
OPPGAVEN I TINE MATCUP 2025
I årets oppgave skal dere lage en treretters meny inspirert av det norske kjøkken. Menyen skal passe inn i en norsk gastropub, og dere skal ta i bruk noen av Norges kulinariske skatter. Bruk råvarer som epler, torsk og meieriprodukter laget av melk levert av norske bønder – som TINE Kremfløte og TINE Gudbrandsdalsost.
I tillegg skal dere dekke et rustikt bord for seks gjester. Temaet for borddekkingen er «heder til den norske bonden», og dette skal også komme til uttrykk i både aperitiffen og kaffedrikken som avslutter måltidet.
Praktisk informasjon:
- Informasjon om påmelding til TINE Matcup finner du HER
- Informasjon om gjennomføringen og konkurranseregler finner du HER
- Meierikompendiet som brukes i TINE MatCup kan lastes ned HER
- Oversikt over tilgjengelige råvarer til konkurransen kan lastes ned HER
- Mal til innsendelsesoppgaven finner du HER
- Best practice oppgave fra 2024, til inspirasjon for hvordan skrive oppgaven finner du HER
- Kriterier for utvelgelse av semifinalister kan du lese mer om HER
- Spørsmål og svar som kommer til oppgaven finner du HER
Viktige datoer:
OBS, nytt av året er at vi kun har en dato for påmelding og innsending av oppgave.
- Påmelding av lag registrereres HER før 26.september 2025
- Innsendelse av oppgave sendes til tinematcup@tine.no innen 26. september 2025
- Publisering av semifinalister 8. oktober 20205
- Semifinaler gjennomføres i uke 45 og 46 på TINE Meierier Kalbakken
- Finale på Jåttå VGS 6. februar 2026
Semifinaler på TINE Meierier Kalbakken
Det vil bli gjennomført fem semifinaler, hvor det kåres en vinner i hver semifinale. Det vil bli kåret en "lucky looser". Den beste 2. plassen i semifinalene får den siste plassen til finalen.
Semifinalene på TINE Meierier Kalbakken vil bli gjennomført 5., 6., 7., 11. og 12. november 2025.
Informasjon om hvilken dag ditt lag skal konkurrere vil komme når semifinalistene er klare. Oppmøte alle dager vil være kl 07:30, konkurranse start kl 08:45 og vi vil være ferdig ca kl 16:00.