Grillet crostini med brie og nøtteblanding

Ost på grillen

Fyr opp grillen! Nå er det osten sin tur til å få seg en runde over kullet.

Sommer er grillsesong og når du først er i gang må du teste å grille ost.

Mange typer ost egner seg godt til å varmebehandles på grill. Oster som chevre og halloumi kan grilles direkte på grillen, brie og camembert kan grilles i boks, på folie eller direkte på brødskiver. Mykere oster som feta og mozzarella kan pakkes inn i skiver av kjøtt eller grønnsaker.

Mulighetene er mange og vi gir deg noen enkle oppskrifter å starte med. Server grillet ost som tilbehør, lunsj eller som dessert. 

Grillet crostini med brie

Grillet-crostini-med-brie_01

Grillet-crostini-med-brie_02

Lag nøtteblandingen enkelt på forhånd. Serverer med sprøtt brød, god brie og honning som gir sødme til det hele. Smeltet brie gir en deilig kremete konsistens.

Se oppskrift på grillet crostini med brie.


Grillet mozzarella med spekeskinke

Grillet-mozzarella-og-spekeskinke_02

Grillet-mozzarella-og-spekeskinke_01

Grillet-mozzarella-og-spekeskinke_03

Grillet-mozzarella-og-spekeskinke_04

Overrask gjestene med verdens enkleste smakstriks! Spekeskinken gir en salt og nesten sprø konsistens, mozzarellaen gir deg munnfullen som du smiler av. Prøv også med en god pesto til om du har lyst.

Se oppskrift på grillet mozzarella i spekeskinke.


Grillet Camembert

Grillet-hel-camembert_01

Grillet-hel-camembert_03

 Camembert har en rik aroma med en distinkt ettersmak. Har du lyst til å teste en hvitmuggost med rikere smak enn brie er camembert et spennende alternativ. Grillet blir treesken som din egen lille mini-fondue, og er perfekt å dyppe nystekt brød i. Du kan bruke timian for å gi osten et hint av norsk natur.

Se oppskrift på grillet camembert.


Grillet chevre med pære og vannmelon

Grillet-chevre_03

Visste du at grillet vannmelon gir en veldig god smak? Den fyldige og smaksrike chevren er perfekt sammen med søt vannmelon og pære servert som salat. Pass på å bland inn krønsjen, her med valnøtter. 

 Se oppskrift på grillet chevre med vannmelon og pære.

Del denne artikkelen