Cheese balls du bare må lage!
Cheese balls, eller ostekuler på norsk, triller som en farsott over matblogger og i sosiale medier. De små kulene av kremost kan fylles med forskjellige ingredienser og rulles i knasende og smaksrik topping. De er pene å se på, morsomme å servere og smaker utrolig godt. Lag dem salte eller søte, store eller små, det er opp til deg.
Nøtter, urter, tørket frukt og sitrus er fine ingredienser å starte med. Server et fat med ostekuler til kvelds, som forrett, dessert eller til fordrinken, gjerne med kjeks eller brød til.
Vi gir deg inspirasjon på veien, so keep on rollin’!
Cheese balls med sesamfrø og sitron
Perfekt snacks til godt drikke. Sesamfrø, revet sitronskall, hakket gressløk og vårløk, sammen med naturell kremost. Server med en dæsj olivenolje og brødpinner.
Cheese balls med røkelaks og dill
Bland sammen finhakket røkelaks, naturell kremost, finhakket dill, gressløk og litt pepper. Formes enkelt med hendene i runde baller. Avkjøl i kjøleskap, server med en ekstra strimlet skive røkelaks på toppen.
Cheese balls med soltørket tomat og spekeskinke
Mini-snacks med kremost, soltørkede tomater, basillikum og en salt skinke på toppen. Perfekt som en liten aperitiff, server gjerne med nybakt bagette, eller kjeks.
Cheese balls med sjokolade
Kremost og sjokolade er skapt til å leve sammen mener vi. Her har vi blandet naturell kremost sammen med Nugatti med melkesjokolade, og drysset sjokolade over som topping. Server med friske bær, foreksempel bringebær som vi har valg har.
Cheese balls strawberry cheesekake
En søt liten dessert med jordbær, kremost og smørstekt kjeks. Strawberry Cheesecake i minivariant som vi elsker!
Cheese balls med granateple og urter
Du har også mulighet til å lage en stor variant, der alle skjærer av en ny bit hver. Granateple er en gøy frukt å bruke som eksploderer godt i munnen. Selve ballen lager vi med finrevet appelsinskall, persille, salt og pepper.
Serveres midt på bordet med godt brød eller kjeks til.
Cheese balls med glaserte valnøtter og rosmarin
Karameliserte valnøtter, flaksalt, rosmarin og kremost gjør disse "cheese ballsene" til en god tapas rett.