Viser 44 oppskrifter
  1. Moong dal

    Moong dal

    En godt krydret stuing av mungbønner (Moong dal) er som hverdagskost å regne i Pakistan. Til denne middagen serveres ris med krydderolje og stekt løk på toppen.
    • Enkel
    • 60 min
  2. Seekh kebab

    Seekh kebab

    Hjemmelaget seekh kebab er enkelt å lage. Seekh kebab betyr rett og slett kjøtt på pinne, og lages av krydret kjøttdeig klemt rundt en grillpinne. Dette er middag som garantert vil slå an hos både voksne og barn.
    • Enkel
    • 30 min
  3. Haleem

    Haleem

    Oppskrift på hjemmelaget Haleem, en stuing av korn, kjøtt og linser. Den skal koke i mange timer, slik at smakene går inn i hverandre og forvandles til en rett som er rik på smak og fylde. Haleem er vanlig å spise under fastemåneden ramadan. Spises gjerne med chapatti og frisk chili. Husk å legge linser og byggryn i kaldt vann over natten.
    • Enkel
    • 270 min
  4. Kylling tandoori

    Kylling tandoori

    Oppskrift på den kjente og sterke indiske matretten Chicken Tandoori. Pefekt sammen med raita, naanbrød og ris.
    • Middels
    • 60 min
    • 40 min
  5. Grønnsakscurry

    Grønnsakscurry

    En litt sterk grønnsakscurry med ris, mild yoghurt og pappadums, er fin å ha på hverdagsreportuoaret.
    • Enkel
    • 25 min
  6. Kylling jalfrezi

    Kylling jalfrezi

    Pakistan grenser mot Kina i nord, og jalfrezi er det som oppstår når pakistanerne tar den kinesiske matlagingen innover seg: deilig krydret olje til å koke kyllingen i, der grønn chili er et must. Chicken jalfrezi er kyllingrett du bare må prøve!
    • Enkel
    • 45 min
  7. Indisk kyllinggryte med eple

    Indisk kyllinggryte med eple

    En varmende høst-gryte som er ferdig i en fei. Friske smaker av eple og ingefær balanserer den kremede sausen med varme krydder. God middag!
    • Enkel
    • 25 min
  8. Butter chicken

    Butter chicken

    Vi nordmenn elsker indisk mat og her får du oppskriften på en klassiker. Husk at kjøttet bør få marinere seg i 4 timer eller over natten.
    • Enkel
    • 55 min
  9. Tikka Masala

    Tikka Masala

    En herlig oppskrift på en rett som tar deg rett til India. Smekkfull av gode smaker som ingefær, hvitløk og koriander.
    • Enkel
    • 35 min
  10. Tandoorikrydret steinbit med puré av søtpotet

    Tandoorikrydret steinbit med søtpotetpuré

    En eksotisk fiskerett med spennende smaker. Yoghurtmarinert steinbitt med sprø grønnsaker og fløyelsmyk søtpotet-puré er middag som faller i smak hos både store og små. Husk å sette av 1 time til marinering.
    • Enkel
    • 45 min
  11. Saag med kylling

    Saag med kylling

    Saag er en rett av spinatblader kokt i curry. Alene serveres det i Pakistan som tilbehør, men når det kokes sammen med kylling (Saag chicken) blir det straks en velsmakende hjemmelaget hovedrett.
    • Enkel
    • 75 min
  12. Ras malai

    Ras malai

    Ras malai, også kalt Rosh malai, er en dessert som er mye brukt i Pakistan, India og Bangladesh. Desserten består av osteboller i en aromatisk melkesaus. Smaken kan beskrives som en fyldig ostekake uten bunn.
    • Enkel
    • 40 min