Viser 44 oppskrifter
  1. Matar keema

    Matar keema

    Dette er helt enkelt en rett av krydret kjøttdeig og grønne erter. Tradisjonelt bruker man kjøttdeig av lam i Pakistan, men du bruker det du har eller liker. Denne pakistanske spesialiteten er middag hele familien vil like.
    • Enkel
    • 30 min
  2. Limeraita

    Limeraita

    Denne friske sausen passer til stekt og grillet kjøtt og fisk, og smaker spesielt godt til indiske retter.
    • Enkel
    • 15 min
  3. Paneer i spinatsaus

    Paneer i spinatsaus

    Her får du en kjøttfri middag som er kledd ut som en grønn kyllingcurry, både i smak og utseende. Paneer er en indisk ferskost som kan minne litt om feta eller halloumi i konsistens.
    • Enkel
    • 30 min
  4. Hummus

    Hummus

    Hummus er en smakfull kikertrøre som brukes mye i arabiske land, enten som tilbehør eller dip. Vi har laget en hummus med rømme som passer perfekt til grillmat og tapas.
    • Enkel
    • 10 min
  5. Dahi Malai Murgh

    Dahi Malai Murgh

    Kylling kokt i krydret yoghurtsaus bevarer kyllingens saftighet og tilsetter både friskhet og varme. For optimal Pakistansk middagsopplevelse må du ikke glemme nanbrød til å suge opp den gode sausen. Husk å sette av 5-6 timer om du skal lage yoghurtmassen selv.
    • Enkel
    • 40 min
  6. Lam kofta masala

    Lam kofta masala

    Hjemmelagde lammekjøttboller, eller lamb koftas om du vil, i en mildt krydret saus omfavner alt vi tenker på som pakistansk og indisk mat. Server denne eksotiske middagen med kokt ris og yoghurt.
    • Enkel
    • 60 min
  7. Hjemmelaget Kashmiri harissa

    Hjemmelaget Kashmiri harissa

    Dette er en tradisjonell frokostrett fra Kashmir-området i Pakistan, som består av kjøtt og gryn som er kokt så lenge at det oppløses i en stuing. Fordi det krever litt tid å tilberede, spiser de fleste retten på restaurant i dag. Husk at bulgur skal ligge minst 6 timer i vann.
    • Enkel
    • 150 min
  8. Grillet naanbrød

    Grillet naanbrød

    Nanbrød er perfekt tilbehør til all pakistansk og indisk mat i tillegg til andre sterke rette. Stek nanbrødene i en tørr stekepanne på høy varme om du ikke har fyr på grillen.
    • Enkel
    • 90 min
  9. Kylling pakora

    Kylling pakora

    Pakora er grønnsaker eller kjøtt som dyppes i en røre av kikertmel og krydder og frityrstekes. Chicken pakoray er perfekt som snacks eller som forrett. Dette er oppskrift på godbiter som er et must for ramadan – etter solnedgang, naturligvis.
    • Enkel
    • 30 min
  10. Peshawari kylling karahi

    Peshawari kylling karahi

    Denne kyllinggryten i grønn currysaus smaker akkurat slik du drømmer om. Peshawari chicken karahi gosht er en rask og enkel middag hele familien vil like. Peshawari er en by nord i Pakistan, et matsenter som er særlig kjent for retter av korn og kjøtt i smaksrike sauser.
    • Middels
    • 35 min
  11. Nanbrød

    Nanbrød med yoghurt

    Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.
    • Enkel
    • 90 min
  12. Indiske søtpotetpannekaker med kylling

    Indiske søtpotetpannekaker med kylling

    En spennende vri på pannekaker med søtpotet og krydder med smak av India. Grillet kylling og avokado gjør dette til et mettende måltid.
    • Enkel
    • 40 min