1. Sennepsild

    Sennepssild

    Sennepssild passer perfekt på koldtbordet. Den bør stå i minst 24 timer før den serveres. Mange knytter sild til jul, men det er ingenting i veien for å invitere til sildelag også resten av året.
    • Enkel
    • 30 min
  2. Glasert juleskinke

    Glasert juleskinke

    Glasert juleskinke kommer fra naboen i øst, men er like god i Norge. Du kan kjøpe juleskinken rå eller ferdig kokt og servere den varm eller kald.
    • Enkel
    • 135 min
  3. Ulike slag sild med grovt brød

    Sildesalat med rømme og lime

    Spennende sildesalat med hvitløk og lime. En utradisjonell og nydelig vri på tradisjonell julesild.
    • Enkel
    • 20 min
  4. Rabarbrasyltetøy

    Rabarbrasyltetøy med ingefær

    Herlig syltetøy med ingefær som passer perfekt på nystekte vafler.
    • Enkel
    • 20 min
  5. Gravet SALMA med sennepssaus

    Gravet SALMA med sennepssaus

    Gravlaksoppskrift med SALMA servert med en spennende sennepssaus som blir ekstra frisk og lett med Kesam®. Husk at fisken skal stå i kjøleskap 2-4 døgn før den skal serveres.
    • Enkel
    • 25 min
  6. Brødblings med godt følge

    Brødblings med godt følge

    Cottage cheese smaker godt på brødskiva, spesielt i kombinasjon med frisk frukt og bær eller grønnsaker. Her får du tips til pålegg som smaker godt og samtidig er sunt.
    • Enkel
    • 5 min
  7. Sherrysild

    Sherrysild

    Deilig sild med smak av frisk dill og sherry. Den smaker godt på pumpernickel eller annet brød. Må stå i minst 1 døgn å trekke før servering.
    • Enkel
    • 15 min
  8. Karrisild

    Karrisild

    Jul og sild hører sammen, og her har du oppskriften på lettvint og meget god sild med nydelig karrismak. Den tar seg godt ut på koldtbordet. Lag gjerne dobbel porsjon, og gi bort i gave til en matglad venn.
    • Enkel
    • 15 min
  9. Eggesalat

    Eggesalat

    Eggesalat er supert som en liten rett til julefrokosten, koldtbordet eller som garnityr til spekemat eller på brødskiva med røkelaks.
    • Enkel
    • 15 min
  10. Ribberull

    Ribberull

    Vil du lage ditt eget julepålegg? Prøv ribberull. Ribberullen må stå kjølig over natten, så husk å lage den minst én dag i forveien.
    • Enkel
    • 150 min
  11. Enkel eggesalat

    Enkel eggesalat

    Perfekt pålegg som holder seg i kjøleskapet i flere dager. Egg-salat er deilig på brødskiva til frokost eller i en baguette til lunsj, og supert på koldtbordet.
    • Enkel
    • 25 min
  12. Rødbetpesto.

    Rødbetpesto

    Prøv pesto av rødbeter til godt brød eller pasta. Enkelt og veldig godt!
    • Enkel
    • 40 min