1. Sennepsild

    Sennepssild

    Sennepssild passer perfekt på koldtbordet. Den bør stå i minst 24 timer før den serveres. Mange knytter sild til jul, men det er ingenting i veien for å invitere til sildelag også resten av året.
    • Enkel
    • 30 min
  2. Glasert juleskinke

    Glasert juleskinke

    Glasert juleskinke kommer fra naboen i øst, men er like god i Norge. Du kan kjøpe juleskinken rå eller ferdig kokt og servere den varm eller kald.
    • Enkel
    • 135 min
  3. Ulike slag sild med grovt brød

    Sildesalat med rømme og lime

    Spennende sildesalat med hvitløk og lime. En utradisjonell og nydelig vri på tradisjonell julesild.
    • Enkel
    • 20 min
  4. Karrisild med nøtter

    Karrisild med nøtter

    Her får du en god oppskrift på karrisild med nøtter, som også kan lages til koldtbordet eller gis bort som vertinnegave året rundt.
    • Enkel
    • 30 min
  5. Nøttesild

    Nøttesild

    Nøttesild er en særdeles smakfull variant med ananas, som alle sildeelskere bør prøve.
    • Enkel
    • 30 min
  6. Surkål

    Surkål

    Den tradisjonelle surkål er selvfølgelig best om du lager den selv fra bunnen av. Server den til ribbe, skinkestek, og som tilbehør til julens middager.
    • Enkel
    • 80 min
  7. Gravet SALMA med sennepssaus

    Gravet SALMA med sennepssaus

    Gravlaksoppskrift med SALMA servert med en spennende sennepssaus som blir ekstra frisk og lett med Kesam®. Husk at fisken skal stå i kjøleskap 2-4 døgn før den skal serveres.
    • Enkel
    • 25 min
  8. Sherrysild

    Sherrysild

    Deilig sild med smak av frisk dill og sherry. Den smaker godt på pumpernickel eller annet brød. Må stå i minst 1 døgn å trekke før servering.
    • Enkel
    • 15 min
  9. Karrisild

    Karrisild

    Jul og sild hører sammen, og her har du oppskriften på lettvint og meget god sild med nydelig karrismak. Den tar seg godt ut på koldtbordet. Lag gjerne dobbel porsjon, og gi bort i gave til en matglad venn.
    • Enkel
    • 15 min
  10. Eggesalat

    Eggesalat

    Eggesalat er supert som en liten rett til julefrokosten, koldtbordet eller som garnityr til spekemat eller på brødskiva med røkelaks.
    • Enkel
    • 15 min
  11. Ribberull

    Ribberull

    Vil du lage ditt eget julepålegg? Prøv ribberull. Ribberullen må stå kjølig over natten, så husk å lage den minst én dag i forveien.
    • Enkel
    • 150 min
  12. Julepostei med rødløkskompott

    Julepostei med rødløkskompott

    Lag din egen hjemmelagde julepostei med rødløkskompott til frokost eller lunsjbordet i julen. Husk at pateen skal stå kaldt i noen timer etter at den er stekt.
    • Middels
    • 90 min