
Grønnsakscurry
Enkel•25 min min
En litt sterk grønnsakscurry med ris, mild yoghurt og pappadums, er fin å ha på hverdagsreportuoaret.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 gukokt ris
-
2 ssolje , til steking
-
300 gfersk sjampinjong , i skiver
-
1 ½ stkrødløk , i skiver
-
1 stkstor blomkål , i buketter
-
1 stkgrønn squash , i små terninger
-
1 stkrød paprika , i små terninger
-
1 stkgrønn paprika , i små terninger
-
1 ssrød chili , finhakket
-
1 ½ ssgrønn currypaste
-
3 dl
-
2 dlvann
-
1 tssalt
-
½ tspepper , kvernet
Til servering:
-
1 pakkepapadum (indisk «flatbrød»)
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Kok ris etter anvisning på pakken.
-
2
Varm opp olje i en stor stekepanne på sterk varme. Tilsett sjampinjong, og stek til den er gyllen. Ha i løk, og la det surre litt før du blander inn blomkål, squash, paprika, chili og matfløte. Smak deg frem med curry paste.
Tips
Varier gjerne med red curry paste.
-
3
La curryen småkoke til blomkålen er så vidt mør, rør rundt av og til. Tilsett litt vann dersom curryen blir litt tørr. Smak til med salt og pepper.
-
4
Friter pappadums etter anvisning på pakken.
Tips
Pappadums kan erstattes med Pita eller Nanbrød.
-
5
Server curryen med ris, yoghurt og pappadums.