Spansk tortilla med chorizo

Spansk «tortilla» med chorizo

0
56
Enkel30 min
Ekte spansk tortilla lager du hovedsakelig av potetskiver og eggeblanding. Resultatet blir en mettende og god omelettvariant.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 500 g
    poteter
  • 1 stk
    løk
  • 150 g
    chorizo

Eggestand:

  • 8 stk
    egg
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 ss
    frisk koriander (evt halvparten av mengden korianderkrydder)
  • ½ dl

Tilbehør:

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp vann til potet. Mens du venter på at vannet skal koke, skreller og skjærer du potetene i ca. 0,5 cm tykke skiver. Ha potetskivene i vannet og kok til de er møre, ca 10 minutter.

  2. 2

    Mens potetene koker, har du litt olje i en panne og steker løk på middels varme til den blir myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter.

  3. 3

    Skjær chorizo i skiver.

Eggestand:

  1. 4

    I en bolle pisker du lett egg, salt, pepper og koriander (ev. andre krydderurter) sammen med melk eller vann.

Steking av tortilla:

  1. 5

    Sil vannet av potetene og ha potetskivene i stekepanna sammen med løken. Hell over eggeblandingen og legg skiver av chorizo på toppen. Stek tortillaen i stekepannen på svak varme til eggeblandingen har stivnet, i 10–12 minutter.

Tilbehør:

  1. 6

    Skyll salat og legg i en bolle. Ha smør på brødskiver. Server til omeletten.

Tips

Omelett kan du gjerne lage i små porsjonformer. Bruk da et muffinsbrett og smør lett hver form med litt olje før, du tilsetter poteter, eggeblandingen og eventuelt chorizo. Stekes midt i ovnen i 10–15 minutter på 200 °C (170 °C i varmluftsovn).

Del denne oppskriften: