Prøv en smakfull burger uten kjøtt! Denne kikertburgeren legges på en skive portobellosopp og toppes med fristende, norsk cheddar.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
4 stykk store portobellosopp
450 g kokte kikerter
120 g løk
20 g hvitløk
120 g aubergine
20 g chili
10 g persille
100 g sopp
60 g bbq-saus
60 g egg
30 g potetmel
0.25 g salt
0.25 g pepper
1 ss olje
100 g TINE® Norsk Cheddar
Tilbehør
4 stykk hamburgerbrød
8 ss TINE® Lettrømme 17 %
4 ss bbq-saus
0.5 stykk rødløk
8 skive sylteagurk
1 stykk crispisalat
Slik gjør du
1
Hell av vannet på kikertene og tørk dem godt på et kjøkkenpapir, slik at de blir tørrest mulig.
Tips
Burgerne trenger noen timer i kjøleskapet før de stekes, så beregn tid til dette!
2
Rens portobellosoppene og del dem i to på langs slik at du får store, runde skiver sopp, som hver burger skal ligge oppå. Bruk resten av soppen i blandingen som blir til selve kikertburgeren.
3
Grovhakk løk, hvitløk, aubergine, chili og persille, og stek i en panne sammen med kikertene og resten av portobellosoppen. Kjør glatt i en blender. Tilsett egg og potetmel. Smak til med salt, pepper og BBQ-saus.
4
Lag burgere og la dem ligge på fat i kjøleskapet noen timer. Stek dem lett i panne på begge sider. Pensle soppskiven med olje og legg kikertburgeren oppå soppen. Grill med soppsiden ned. Pensle gjerne med litt BBQ-saus. Ha på en skive cheddar og grill til osten er smeltet på toppen, gjerne med lokk på grillen.
5
Smør rømme på brødet, og ha deretter på salat, rødløk og sylteagurk. Legg så på soppen med burger og ost, og ha på litt ekstra salat på toppen. Smør gjerne rømme på undersiden av topplokket før du legger dette på til slutt.
Lagre
Skriv ut
Del
Vegetarburger
Enkel
30min
Prøv en smakfull burger uten kjøtt! Denne kikertburgeren legges på en skive portobellosopp og toppes med fristende, norsk cheddar.