
Linseburger
Burger laget på linser og grønnsaker er et godt alternativ til de som ikke spiser kjøtt eller som bare vil redusere kjøttinntaket sitt. Disse burgerne smaker ekstra godt og faller også i smak hos kjøttelskerne.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
LETT GUACAMOLE
TIL SERVERING
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 200 °C. Skyll linsene godt og la renne av. Skrell og del søtpotet i tynne skiver og del sopp i biter.
- 2
Bland linser, søtpotet, sopp, mandler og hvitløkfedd med rosmarin, olje, salt og pepper. Spre blandingen ut på en bakepapirkledd stekeplate og stek i ovnen i ca. 20 minutter.
- 3
Avkjøl noe, fjern skallet på hvitløkfeddene og ha alt i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til grov puré. Rør inn soyasaus og majones.
Tips
Du kan også bland inn noen spiseskjeer med revet ost i burgerdeigen. Da blir burgeren enda saftigere.
- 4
Sett opp ovnstemperaturen til 220 °C. Form burgere, legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 10-15 minutter.
- 5
Skrell og mos avokado. Finhakk chili og bland inn med TINE® Petite Fraîche, limesaft, salt og pepper. Server burgere i burgerbrød, gjerne lett grillet, med salat, tomat- og løkskiver og guacamole.
Tips
Bak gjerne egne grove hamburgerbrød, men det finnes stadig flere fiberrike alternativer i brødhyllen. Prøv Hamburgerbrød med Cottage Cheese. De er lette å lage, saftige og holder seg ferske i flere dager.