
Linseburger
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 ghermetiske linser
-
1 stksøtpotet
-
100 garomasopp
-
2 dlmandler
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 tstørket rosmarin
-
2 ssolivenolje
-
1 tssalt
-
1 tspepper
-
2 sssaltredusert soyasaus
-
2 sslettmajones
LETT GUACAMOLE
-
2 stkavokado
-
3 ss
-
1 tslimesaft
-
¼ stkchili
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
TIL SERVERING
-
4 stkgrove hamburgerbrød
-
1 dlsmåbladet salat
-
4 stktomater
-
4 skiverrødløk
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Skyll linsene godt og la renne av. Skrell og del søtpotet i tynne skiver og del sopp i biter.
-
2
Bland linser, søtpotet, sopp, mandler og hvitløkfedd med rosmarin, olje, salt og pepper. Spre blandingen ut på en bakepapirkledd stekeplate og stek i ovnen i ca. 20 minutter.
-
3
Avkjøl noe, fjern skallet på hvitløkfeddene og ha alt i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til grov puré. Rør inn soyasaus og majones.
Tips
Du kan også bland inn noen spiseskjeer med revet ost i burgerdeigen. Da blir burgeren enda saftigere.
-
4
Sett opp ovnstemperaturen til 220 °C. Form burgere, legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 10-15 minutter.
-
5
Skrell og mos avokado. Finhakk chili og bland inn med TINE® Petite Fraîche, limesaft, salt og pepper. Server burgere i burgerbrød, gjerne lett grillet, med salat, tomat- og løkskiver og guacamole.