placeholder image
2

Linseburger

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Burger laget på linser og grønnsaker er et godt alternativ til de som ikke spiser kjøtt eller som bare vil redusere kjøttinntaket sitt. Disse burgerne smaker ekstra godt og faller også i smak hos kjøttelskerne.

Antall porsjoner

Ingredienser

500 ghermetiske linser
1 stksøtpotet
100 garomasjampinjonger
2 dlmandler
2 stkhvitløksfedd
1 tstørket rosmarin
2 ssolivenolje
1 tssalt
1 tspepper
2 sssaltredusert soyasaus
2 sslettmajones

LETT GUACAMOLE

2 stkavokado
3 ssTINE Lett Crème Fraîche 10 %
1 tslimesaft
¼ stkchili
¼ tssalt
¼ tspepper

TIL SERVERING

4 stkgrove hamburgerbrød
1 dlsmåbladet salat
4 stktomater
4 skiverrødløk

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Skyll linsene godt og la renne av. Skrell og del søtpotet i tynne skiver og del sopp i biter.
    2. Bland linser, søtpotet, sopp, mandler og hvitløkfedd med rosmarin, olje, salt og pepper. Spre blandingen ut på en bakepapirkledd stekeplate og stek i ovnen i ca. 20 minutter.
    3. Avkjøl noe, fjern skallet på hvitløkfeddene og ha alt i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til grov puré. Rør inn soyasaus og majones.

      Tips:

      Du kan også bland inn noen spiseskjeer med revet ost i burgerdeigen. Da blir burgeren enda saftigere.

    4. Sett opp ovnstemperaturen til 220 °C. Form burgere, legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 10-15 minutter.
    5. Skrell og mos avokado. Finhakk chili og bland inn med crème fraîche, limesaft, salt og pepper. Server burgere i burgerbrød, gjerne lett grillet, med salat, tomat- og løkskiver og guacamole.

Tips:

Bak gjerne egne grove hamburgerbrød, men det finnes stadig flere fiberrike alternativer i brødhyllen. Prøv Hamburgerbrød med Cottage Cheese. De er lette å lage, saftige og holder seg ferske i flere dager.

Kommentarer