Linseburger

Linseburger

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 60 min
Burger laget på linser og grønnsaker er et godt alternativ til de som ikke spiser kjøtt eller som bare vil redusere kjøttinntaket sitt. Disse burgerne smaker ekstra godt og faller også i smak hos kjøttelskerne.

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g hermetiske linser
1 stk søtpotet
100 g aromasjampinjonger
2 dl mandler
2 stk hvitløksfedd
1 ts tørket rosmarin
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss saltredusert soyasaus
2 ss lettmajones

LETT GUACAMOLE

2 stk avokado
3 ss TINE Lett Crème Fraîche 10 %
1 ts limesaft
¼ stk chili
¼ ts salt
¼ ts pepper

TIL SERVERING

4 stk grove hamburgerbrød
1 dl småbladet salat
4 stk tomater
4 skiver rødløk

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Skyll linsene godt og la renne av. Skrell og del søtpotet i tynne skiver og del sopp i biter.
    2. Bland linser, søtpotet, sopp, mandler og hvitløkfedd med rosmarin, olje, salt og pepper. Spre blandingen ut på en bakepapirkledd stekeplate og stek i ovnen i ca. 20 minutter.
    3. Avkjøl noe, fjern skallet på hvitløkfeddene og ha alt i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til grov puré. Rør inn soyasaus og majones.
      Tips!

      Du kan også bland inn noen spiseskjeer med revet ost i burgerdeigen. Da blir burgeren enda saftigere.

    4. Sett opp ovnstemperaturen til 220 °C. Form burgere, legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 10-15 minutter.
    5. Skrell og mos avokado. Finhakk chili og bland inn med crème fraîche, limesaft, salt og pepper. Server burgere i burgerbrød, gjerne lett grillet, med salat, tomat- og løkskiver og guacamole.
Tips!

Bak gjerne egne grove hamburgerbrød, men det finnes stadig flere fiberrike alternativer i brødhyllen. Prøv Hamburgerbrød med Cottage Cheese. De er lette å lage, saftige og holder seg ferske i flere dager.

Kommentar

Kommentarer

  • Lise Beate ursin

    2 år siden
    100 stk sopp blir vel litt mye? Ellers ser oppskriften digg ut :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Lise Beate, Takk for at du følger med :) Her skulle det selvfølgelig være gram og ikke stykk. Har endret det i oppskriften nå. God matlaging!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat