Torsk med fullkornscouscous

Torsk med fullkornscouscous

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
Ovnsbakt torsk med friske grønnsaker og couscous er en sikker vinner. Det er både raskt, godt og sunt.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 dl couscous (fullkorn)
800 g torskefilet
2 ss olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper
½ stk sitron
1 stk chili
1 ss TINE Meierismør
1 stk hvitløksfedd
1 stk squash
150 g aspargesbønner
150 g aspargestopper
5 stk tomater
½ stk sitron
4 ss TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 ss frisk koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 170 °C. Tilbered couscous etter anvisning på pakken.
    2. Del fisken i porsjonsstykker, gni med olje og krydre med salt og pepper. Legg i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 10 minutter. Ha over sitronsaft og finrevet skall.
    3. Finhakk chili og hvitløk og fres mykt i smør. Del squash i skiver, ha i pannen og stek gylne på begge sider. Grovhakk tomater og tilsett med aspargestopper, bønner og sitronsaft. Smak til med salt og pepper og la steke i 2 minutter.
      Hvordan rense en chili:
    4. Vend grønnsakene med couscous. Server med fisk, crème fraîche, sitron og koriander.
      Tips!

      Friske urter løfter gjerne en rett, men er ingen nødvendighet. Sløyfer du urtene, kan du smak til retten med salt, pepper og sitron, noe som er med på å fremheve smakene.

Tips!

Fullkornscouscous og grønnsaker er også ypperlig tilbehør til annen fisk som laks eller grillet kjøtt av alle slag.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat