
Torsk med fullkornscouscous
Enkel•25 min min
Ovnsbakt torsk med friske grønnsaker og couscous er en sikker vinner. Det er både raskt, godt og sunt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 dlcouscous (fullkorn)
-
800 gtorskefilet
-
2 ssolivenolje
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
½ stksitron
-
1 stkchili
-
1 ss
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 stksquash
-
150 gaspargesbønner
-
150 gaspargestopper
-
5 stktomater
-
½ stksitron
-
4 ss
-
2 ssfrisk koriander (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 170 °C. Tilbered couscous etter anvisning på pakken.
-
2
Del fisken i porsjonsstykker, gni med olje og krydre med salt og pepper. Legg i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 10 minutter. Ha over sitronsaft og finrevet skall.
-
3
Finhakk chili og hvitløk og fres mykt i smør. Del squash i skiver, ha i pannen og stek gylne på begge sider. Grovhakk tomater og tilsett med aspargestopper, bønner og sitronsaft. Smak til med salt og pepper og la steke i 2 minutter.
Hvordan rense en chili
-
4
Vend grønnsakene med couscous. Server med fisk, crème fraîche, sitron og koriander.
Tips
Friske urter løfter gjerne en rett, men er ingen nødvendighet. Sløyfer du urtene, kan du smak til retten med salt, pepper og sitron, noe som er med på å fremheve smakene.