Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
n

Torsk med fullkornscouscous

Enkel
25min

Ovnsbakt torsk med friske grønnsaker og couscous er en sikker vinner. Det er både raskt, godt og sunt.

3.8
(26)
Next ImageTorsk med fullkornscouscous

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dl
couscous (fullkorn)
800 g
torskefilet
2 ss
olivenolje
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.5 stk
sitron
1 stk
chili
1 stk
hvitløksfedd
1 stk
squash
150 g
aspargesbønne
150 g
aspargestopp
5 stk
tomat
0.5 stk
sitron
2 ss
frisk koriander (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 170 °C. Tilbered couscous etter anvisning på pakken.

  2. Del fisken i porsjonsstykker, gni med olje og krydre med salt og pepper. Legg i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 10 minutter. Ha over sitronsaft og finrevet skall.

  3. Finhakk chili og hvitløk og fres mykt i smør. Del squash i skiver, ha i pannen og stek gylne på begge sider. Grovhakk tomater og tilsett med aspargestopper, bønner og sitronsaft. Smak til med salt og pepper og la steke i 2 minutter.

  4. Vend grønnsakene med couscous. Server med fisk, crème fraîche, sitron og koriander.

    Tips

    Friske urter løfter gjerne en rett, men er ingen nødvendighet. Sløyfer du urtene, kan du smak til retten med salt, pepper og sitron, noe som er med på å fremheve smakene.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Fullkornscouscous og grønnsaker er også ypperlig tilbehør til annen fisk som laks eller grillet kjøtt av alle slag.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter