Håndkle og blad
Torsk med fullkornscouscous
(1010)

Torsk med fullkornscouscous

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ovnsbakt torsk med friske grønnsaker og couscous er en sikker vinner. Det er både raskt, godt og sunt.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4 dlcouscous (fullkorn)
800 gtorskefilet
2 ssolivenolje
½ tssalt
¼ tspepper
½ stksitron
1 stkchili
1 ssTINE Meierismør
1 stkhvitløksfedd
1 stksquash
150 gaspargesbønner
150 gaspargestopper
5 stktomater
½ stksitron
4 ssTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 ssfrisk koriander (kan sløyfes)
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 170 °C. Tilbered couscous etter anvisning på pakken.
    2. Del fisken i porsjonsstykker, gni med olje og krydre med salt og pepper. Legg i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 10 minutter. Ha over sitronsaft og finrevet skall.
    3. Finhakk chili og hvitløk og fres mykt i smør. Del squash i skiver, ha i pannen og stek gylne på begge sider. Grovhakk tomater og tilsett med aspargestopper, bønner og sitronsaft. Smak til med salt og pepper og la steke i 2 minutter.
      Hvordan rense en chili:
    4. Vend grønnsakene med couscous. Server med fisk, crème fraîche, sitron og koriander.
      Blått hjerte
      Tips!

      Friske urter løfter gjerne en rett, men er ingen nødvendighet. Sløyfer du urtene, kan du smak til retten med salt, pepper og sitron, noe som er med på å fremheve smakene.

Blått hjerte
Tips!

Fullkornscouscous og grønnsaker er også ypperlig tilbehør til annen fisk som laks eller grillet kjøtt av alle slag.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat