Laks med dillsaus

Laks med dillsaus

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Denne oppskriften på laks med dillsaus er enkel å lage og passer perfekt i en travel hverdag.

Antall porsjoner

Ingredienser

500 g SALMA eller annen god laks
6 stk poteter

Saus:

2 dl fiskebuljong
2 ss sitronsaft
2 dl TINE Matfløte
1 ss maizena
1 stk sitron
4 ss dill
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Tilbehør:

200 g aspargesbønner eller sukkerarter

Slik gjør du det

    1. Tin laks hvis den er frossen. Del i like store filetstykker.
    2. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  1. saus:

    1. Kok opp buljong og sitron i en vid kjele. Legg i laksebiter og la det trekke ved svak varme under lokk i 5–8 minutter.
    2. Ta opp fisken og hold den varm. La buljongen koke inn ved sterk varme et par minutter, rør i matfløte og kok opp igjen.
    3. Er sausen tynn, rører du inn litt maisenna. Riv sitronskall. Hakk dill. Ha i dill og sitronskall. Smak eventuelt til med salt og pepper.
  2. tilbehør:

    1. Kok aspargesbønner forsiktig i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Server laksen med poteter og lettkokte aspargesbønner.
Tips!

Dillsausen kan serveres til alle typer kjøtt.

Kommentar

Kommentarer

  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Jeg brukte sukkererter og fikk en nydelig middag, med en frisk smak av sitron og dill. Poteter hører selvfølgelig med.

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Så bra, Wenche. Knasende sukkererter er en sikker vinner til denne retten.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat