placeholder image
2

Laks med dillsaus

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne oppskriften på laks med dillsaus er enkel å lage og passer perfekt i en travel hverdag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

500 gSALMA eller annen god laks
6 stkpoteter

Saus:

2 dlfiskebuljong
2 sssitronsaft
2 dlTINE Matfløte
1 ssmaizena
1 stksitron
4 ssdill
½ tssalt
¼ tsnykvernet pepper

Tilbehør:

200 gaspargesbønner eller sukkerarter

Slik gjør du det

    1. Tin laks hvis den er frossen. Del i like store filetstykker.
    2. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  • saus:

    1. Kok opp buljong og sitron i en vid kjele. Legg i laksebiter og la det trekke ved svak varme under lokk i 5–8 minutter.
    2. Ta opp fisken og hold den varm. La buljongen koke inn ved sterk varme et par minutter, rør i matfløte og kok opp igjen.
    3. Er sausen tynn, rører du inn litt maisenna. Riv sitronskall. Hakk dill. Ha i dill og sitronskall. Smak eventuelt til med salt og pepper.
  • tilbehør:

    1. Kok aspargesbønner forsiktig i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Server laksen med poteter og lettkokte aspargesbønner.

Tips:

Dillsausen kan serveres til alle typer kjøtt.

Kommentarer