Laks med dillsaus

Laks med dillsaus

4
10
Enkel30 min
Denne oppskriften på laks med dillsaus er enkel å lage og passer perfekt i en travel hverdag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 500 g
    SALMA eller annen god laks
  • 6 stk
    poteter

Saus:

  • 2 dl
    fiskebuljong
  • 2 ss
    sitronsaft
  • 2 dl
  • 1 ss
    maizena
  • 1 stk
    sitron
  • 4 ss
    dill
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper

Tilbehør:

  • 200 g
    aspargesbønner eller sukkerarter

Slik gjør du det

  1. 1

    Tin laks hvis den er frossen. Del i like store filetstykker.

  2. 2

    Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

saus:

  1. 3

    Kok opp buljong og sitron i en vid kjele. Legg i laksebiter og la det trekke ved svak varme under lokk i 5–8 minutter.

  2. 4

    Ta opp fisken og hold den varm. La buljongen koke inn ved sterk varme et par minutter, rør i matfløte og kok opp igjen.

  3. 5

    Er sausen tynn, rører du inn litt maisenna. Riv sitronskall. Hakk dill. Ha i dill og sitronskall. Smak eventuelt til med salt og pepper.

tilbehør:

  1. 6

    Kok aspargesbønner forsiktig i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Server laksen med poteter og lettkokte aspargesbønner.

Tips

Dillsausen kan serveres til alle typer kjøtt.

Del denne oppskriften: