
Laks med dillsaus
Enkel•30 min min
Denne oppskriften på laks med dillsaus er enkel å lage og passer perfekt i en travel hverdag.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 gSALMA eller annen god laks
-
6 stkpoteter
Saus:
-
2 dlfiskebuljong
-
2 sssitronsaft
-
2 dl
-
1 ssmaizena
-
1 stksitron
-
4 ssdill
-
½ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
Tilbehør:
-
200 gaspargesbønner eller sukkerarter
Slik gjør du det
-
1
Tin laks hvis den er frossen. Del i like store filetstykker.
-
2
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
saus:
-
3
Kok opp buljong og sitron i en vid kjele. Legg i laksebiter og la det trekke ved svak varme under lokk i 5–8 minutter.
-
4
Ta opp fisken og hold den varm. La buljongen koke inn ved sterk varme et par minutter, rør i matfløte og kok opp igjen.
-
5
Er sausen tynn, rører du inn litt maisenna. Riv sitronskall. Hakk dill. Ha i dill og sitronskall. Smak eventuelt til med salt og pepper.
tilbehør:
-
6
Kok aspargesbønner forsiktig i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Server laksen med poteter og lettkokte aspargesbønner.