
Yoghurt- og sitronpai
Oppskrift på en herlig dessertkake med smak av sitron. Skjem bort venner og familie med denne friske kaken. Yoghurt- og sitronpaien kan med fordel lages dagen før, da den må stå kjølig i 4-5 timer før servering.

Ingredienser
Antall porsjoner
Fyll
Garnering
Fremgangsmåte
- 1
Kjør mandelflak raskt i food prosessor. Bland med smeltet smør. Trykk ut blandingen i en paiform, på ca. 24 cm i diameter.
- 2
Stek bunnen mitt i ovnen 175 °C i ca. 5 minutter. Avkjøl helt.
- 3
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 7 minutter. Visp sammen sitronskall, sitronsaft, yoghurt, creme fraiche og honning.
- 4
Ta opp gelatinen, klem ut vannet og løs den opp i ca. 0,25 dl kokende vann. Rør litt av gelatinen i yoghurtblandingen og bland etterpå med resten. La blandingen stå kjølig før den fylles i formen. Sett paien kjølig i minst 4-5 timer før servering.
- 5
Pynt med revet sitron- og limeskall.
Tips
For å få mer saft ut av sitrusfrukter, slik som lime, er det et tips å legge dem i kokende vann i noen minutter til de blir myke. Skjær deretter i to, og skvis ut saften.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



