Skip to main content

Ripskake

Enkel
45min

Herlig og myk langpannekake med frisk smak av rips. En kake gir ca. 24 ruter.

3.8
(252)
Next ImageRipskake

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

3 stk
egg
3 dl
sukker
1 ts
kardemomme
4.5 dl
hvetemel
2 ts
bakepulver
1 ss
vaniljesukker
5 dl
rips (3 dl + 2 dl)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C. Du trenger en langpanne, 25 x 35 cm. En kake gir ca. 24 ruter.

  2. Smelt smøret og hell i melken. Pisk egg og sukker luftig. Rør smørblandingen og kardemomme i eggedosisen.

  3. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det i deigen under omrøring.

  4. Hell røren i bakepapirkledd eller smurt langpanne. Strø over 3 dl renset rips.

  5. Stek kaken på nederste rille i ovenen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.

  6. Pynt kaken med rips, tynt dryss av melis og grønne blader. Del kaken i ruter ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne med is til og pynt med tynt dryss av melis og grønne blader, for eksempel sitronmelisse.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter