Skip to main content

Eplekake

Enkel
1t 10min

Saftig og myk eplekake i liten langpanne med smak av sitron, kardemomme og kanel. Oppskriften gir ca. 10 biter eplekake.

3.9
(1456)
Next ImageEplekake

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Kakerøre

200 g
TINE® Meierismør, romtemperert
2 dl
sukker
4 stk
egg
0.5 stk
sitron
1.5 ts
bakepulver
4 dl
hvetemel

Fyll

3 stk
eple
2 ss
sukker
1 ss
kanel
1 ts
kardemomme

Tilbehør

3 dl
lettvispet TINE® Kremfløte eller lett dessertfløte

Fremgangsmåte

  1. Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne på ca 20 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.

  2. Rør smør og sukker lett og luftig. Rør i eggene, ett av gangen. Riv skallet av sitronen, og rør sitronskallet i kakerøren. Bland sammen bakepulver og hvetemel, og rør dette i resten av kakerøren.

  3. Fordel halvparten av deigen i formen.

  4. Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i biter. Fordel eplebitene over deigen. Strø over sukker, kanel og kardemomme. Fordel resten av deigen i formen.

  5. Stek i nedre del av ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken, sikt litt melis over og server gjerne med lettvispet krem til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

#1: Kaken egner seg godt til frysing. Del gjerne i biter før du fryser den.

#2: Hvis du ønsker, kan du droppe kardemommen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter