
Eplekake
Saftig og myk eplekake i liten langpanne med smak av sitron, kardemomme og kanel. Oppskriften gir ca. 10 biter eplekake.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Kakerøre
Fyll
Tilbehør
Fremgangsmåte
- 1
Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne på ca 20 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
- 2
Rør smør og sukker lett og luftig. Rør i eggene, ett av gangen. Riv skallet av sitronen, og rør sitronskallet i kakerøren. Bland sammen bakepulver og hvetemel, og rør dette i resten av kakerøren.
- 3
Fordel halvparten av deigen i formen.
- 4
Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i biter. Fordel eplebitene over deigen. Strø over sukker, kanel og kardemomme. Fordel resten av deigen i formen.
- 5
Stek i nedre del av ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken, sikt litt melis over og server gjerne med lettvispet krem til.
Tips
#1: Kaken egner seg godt til frysing. Del gjerne i biter før du fryser den.
#2: Hvis du ønsker, kan du droppe kardemommen.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



