Skip to main content

Marengskake i langpanne

Enkel
2t

Oppskrift på en herlig marengskake i langpanne. Kaken er perfekt å servere når du får mange gjester og den smaker i tillegg himmelsk. Selve kaken tar ikke lang tid å lage, men sett av tid til steking og avkjøling før servering.

3.5
(56)
Next ImageMarengskake i langpanne

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

1 ts
vaniljesukker
225 g
hvetemel
100 g
grovmalte mandler
1 ts
bakepulver
200 g
sukker
5 stk
egg
400 g
friske jordbær
50 g
marengs
2 ss
melis

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 160 °C.

  2. Smelt smøret, ta den av varmen og rør inn lettrømme. Bland mel, mandler, vanilje - og bakepulver.

  3. Visp egg og sukker til luftig eggedosis, bland inn smørblandingen og de tørre ingrediensene og rør godt slik at det ikke er klumper.

  4. Del halvparten av jordbærene grovt og resten i skiver.

  5. Ha de grovhakkede jordbærene i deigen og hell den i en langpanne dekket med bakepapir. Fordel skivene av jordbær oppå.

  6. Knus marengsen og strø over deigen.

  7. Stek marengskaken midt i ovnen i 30 – 40 minutter til den er gyllen.

  8. Avkjøl kaken i ca 20 minutter før den tas ut av langpannen. Skjær kaken i biter og server gjerne med melisdryss og resten av rømmen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan kjøpe ferdiglagd marengs i butikken eller så kan du bruke denne oppskriften til å lage din egen marengs.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter