
Marengskake i langpanne
Oppskrift på en herlig marengskake i langpanne. Kaken er perfekt å servere når du får mange gjester og den smaker i tillegg himmelsk. Selve kaken tar ikke lang tid å lage, men sett av tid til steking og avkjøling før servering.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 160 °C.
- 2
Smelt smøret, ta den av varmen og rør inn lettrømme. Bland mel, mandler, vanilje - og bakepulver.
- 3
Visp egg og sukker til luftig eggedosis, bland inn smørblandingen og de tørre ingrediensene og rør godt slik at det ikke er klumper.
- 4
Del halvparten av jordbærene grovt og resten i skiver.
- 5
Ha de grovhakkede jordbærene i deigen og hell den i en langpanne dekket med bakepapir. Fordel skivene av jordbær oppå.
- 6
Knus marengsen og strø over deigen.
- 7
Stek marengskaken midt i ovnen i 30 – 40 minutter til den er gyllen.
- 8
Avkjøl kaken i ca 20 minutter før den tas ut av langpannen. Skjær kaken i biter og server gjerne med melisdryss og resten av rømmen.
Tips
Du kan kjøpe ferdiglagd marengs i butikken eller så kan du bruke denne oppskriften til å lage din egen marengs.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



