Skip to main content

Mandelkake med rabarbra

Enkel
50min

Smakfull mandelkake med rabarbra laget med kransekakemasse.

3.7
(23)
Next ImageMandelkake med rabarbra

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

300 g
rabarbra
1 dl
sukker

Mandelbunn:

300 g
kransekakemasse
3 stk
egg

Tilbehør:

1 beger
Kesam® Vanilje (evt. vispet kremfløte)
1 kurv
bringebær

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 150 °C.

  2. Rens og skjær rabarbraen i ca. 10 cm store biter. Legg dem i en ildfast form. Kok opp sukker og vann. Hell laken over rabarbraen og sett formen i ovnen i ca. 15 minutter. (Du kan også koke rabarbra forsiktig i sukkerlaken i en kjele i stedet for i ovn.)

  3. Riv kransekakemassen grovt. Bland kransekakemasse og smør. Visp i eggene, ett av gangen, og bland godt. Fordel deigen i en ildfast form, ca. 15 x 20 cm.

  4. Løft rabarbraen opp av laken og fordel den jevnt over deigen i formen.

  5. Sett opp varmen til 200 °C. Stek kaken i midtre del av ovnen i ca. 25 minutter.

  6. Server kaken lunken med vaniljekesam og noen bringebær.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Rabarbra kan fryses. Rens og skjær i biter. Legg i passe porsjoner og frys den inn uten forvelling.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter