
Mandelkake med rabarbra
Smakfull mandelkake med rabarbra laget med kransekakemasse.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 150 °C.
- 2
Rens og skjær rabarbraen i ca. 10 cm store biter. Legg dem i en ildfast form. Kok opp sukker og vann. Hell laken over rabarbraen og sett formen i ovnen i ca. 15 minutter. (Du kan også koke rabarbra forsiktig i sukkerlaken i en kjele i stedet for i ovn.)
- 3
Riv kransekakemassen grovt. Bland kransekakemasse og smør. Visp i eggene, ett av gangen, og bland godt. Fordel deigen i en ildfast form, ca. 15 x 20 cm.
- 4
Løft rabarbraen opp av laken og fordel den jevnt over deigen i formen.
- 5
Sett opp varmen til 200 °C. Stek kaken i midtre del av ovnen i ca. 25 minutter.
- 6
Server kaken lunken med vaniljekesam og noen bringebær.
Tips
Rabarbra kan fryses. Rens og skjær i biter. Legg i passe porsjoner og frys den inn uten forvelling.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



