
Jordbærterte
En lekker terte med masse jordbær og vaniljekrem. Denne gjør seg på kakebordet.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Til steking
Fremgangsmåte
- 1
Sørg for at smøret er kaldt før du begynner. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
- 2
Ha hvetemel, sukker, salt og vaniljefrø i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett kaldt smør i biter og kjør til en finsmuldret masse.
- 3
Tilsett egg og kjør videre til deigen samler seg i en klump. Er deigen tørr kan du kjøre inn en og en spiseskje vann til du har en smidig deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter.
- 4
Sett ovnen på 220 °C. Kjevle ut deigen på et melet underlag til en sirkel på ca. 28 centimeter og kle en paiform på ca. 24 centimeter i diameter. Lag gjerne en dobbelt kant og fjern overflødig deig som henger over kanten.
- 5
Prikk bunnen med en gaffel, press et lag aluminiumsfolie ned i formen så deigen er godt dekket. La stå i fryseren i ca. 20 minutter så paideigen setter seg.
- 6
Fyll tørkede bønner utover folien slik at hele formen er fylt. Dette gjør at deigen ikke mister formen under steking. Senk ovnen til 200 °C og forstek paibunnen slik i 18-20 minutter.
- 7
Fjern bønnene og folien og stek videre i 6-8 minutter eller til paibunnen er gyllen. Avkjøl helt.
Tips
Ha de brukte bønnene i en boks eller pose og spar på dem til neste gang du skal bake paibunn.
- 8
Fjern hamsen på jordbærene og del i skiver. Fyll paibunnen med vaniljekrem og fordel jordbærskivene utover, gjerne i et spiralmønster. Finriv skall av lime og dryss over. Skvis noen dråper limesaft over til slutt og server.
Tips
Du kan toppe denne terten med all type frukt og bær.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


