Sitronterte

Sitronterte

25
151
Enkel90 min
Denne enkle oppskriften på sitronterte er frisk og god, og har en perfekt balanse mellom det søte og syrlige. Sitronterten må stå kjølig i et par timer, og kan med fordel lages dagen før den skal serveres.

Ingredienser

Antall porsjoner

Paideig:

Fyll:

Slik gjør du det

 1. 1

  Til denne oppskriften trenger du en paiform, eller en rund form med løs kant, 22-24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C

Paideig:

 1. 2

  Smuldre mel og smør. Tilsett sukker og vann. Arbeid raskt sammen til en glatt deig. Legg deigen i plast og ha den kjølig i minst 30 minutter.

 2. 3

  Smelt smøret, og pensle bunnen og kantene med smør. Ha deigen over i formen. Prikk deigen med en gaffel. Legg gjerne bakepapir over bunnen og litt oppover kantene, og ha tørre erter oppi. Da holder deigen fasongen bedre. Stek på nederste rille i ovnen i ca 20 minutter. Avkjøl.

Fyll:

 1. 4

  Smelt smøret og avkjøl. Riv skallet (kun det gule), og skvis ut saften av sitronene. Rør eggeplommer og sukker godt sammen. Tilsett sitronsaft og sitronskall. Rør inn det avkjølte smøret og fløte. Bland godt. Ha blandingen i en kjele og sett den på plate på svak varme og rør om til det tykner. Avkjøl. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn. Hell blandingen i det ferdigstekte (og avkjølte) paiskallet.

 2. 5

  La sitronterten stå kaldt i et par timer, gjerne over natten. Server den som den er, eller med litt friske bær til.

Tips

For å få mest mulig saft ut av sitronen, kan du legge den i kokende vann i noen minutter til den er myk. Skjær deretter i to, og skvis ut saften.

Del denne oppskriften: