
Sitronterte
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Paideig:
-
175 ghvetemel
-
80 gromtemperert TINE® Meierismør
-
2 sskaldt vann
-
1 tssukker
-
1 ssTINE® Meierismør til formen
Fyll:
-
125 g
-
3 stkgodt vasket sitroner
-
6 stkeggeplommer
-
125 gsukker
-
2 ½ ss
-
4 stkeggehviter
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du en paiform, eller en rund form med løs kant, 22-24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C
Paideig:
-
2
Smuldre mel og smør. Tilsett sukker og vann. Arbeid raskt sammen til en glatt deig. Legg deigen i plast og ha den kjølig i minst 30 minutter.
-
3
Smelt smøret, og pensle bunnen og kantene med smør. Ha deigen over i formen. Prikk deigen med en gaffel. Legg gjerne bakepapir over bunnen og litt oppover kantene, og ha tørre erter oppi. Da holder deigen fasongen bedre. Stek på nederste rille i ovnen i ca 20 minutter. Avkjøl.
Fyll:
-
4
Smelt smøret og avkjøl. Riv skallet (kun det gule), og skvis ut saften av sitronene. Rør eggeplommer og sukker godt sammen. Tilsett sitronsaft og sitronskall. Rør inn det avkjølte smøret og fløte. Bland godt. Ha blandingen i en kjele og sett den på plate på svak varme og rør om til det tykner. Avkjøl. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn. Hell blandingen i det ferdigstekte (og avkjølte) paiskallet.
-
5
La sitronterten stå kaldt i et par timer, gjerne over natten. Server den som den er, eller med litt friske bær til.