Sitrussalat med hurtigsyltet gulrot

Sitrussalat med hurtigsyltet gulrot

0
4
Enkel20 min
Gulrot hurtigsyltet i appelsinjuice, honning og ingefær gir denne oppskriften på sitrussalat det lille ekstra kicket. Desserten blir fullkommen med en god porsjon deilig vaniljesaus.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 dl
  • 3 ss
    honning
  • 1 ss
    finrevet frisk ingefær
  • 2 stk
    gulrøtter
  • 1 stk
    rød grapefrukt
  • 2 stk
    appelsiner
  • 2 stk
    blodappelsiner
  • 2 stk
    klementiner
  • ½ potte
    fersk basilikum
  • 1 pakke
    Piano® Vaniljesaus eller Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp appelsinjuice, honning og finrevet ingefær. Sett til side og avkjøl noe. Skjær gulrot i tynne, lange strimler, gjerne med en mandolin eller grønnsaksskreller, og vend med den lunkne juicen. Avkjøl.

  2. 2

    Skjær skallet av rød grapefrukt, appelsin, blodappelsin og klementin. Pass på at du får med minst mulig av det bitre, hvite skallet, men mest mulig av fruktkjøttet. Del sitrusfruktene i tynne skiver.

  3. 3

    Fordel sitrusskivene utover et serveringsfat og topp med avrente gulrotstrimler, frisk basilikumblader og vaniljesaus.

    Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker

    Tips

    Har du testet Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker? Perfekt hvis du ønsker en frisk dessert uten tilsatt sukker og med mindre fett.

Tips

Alle typer hakkede nøtter er også veldig godt til gulrot og sitrus, bare dryss over ved servering.

Del denne oppskriften: