placeholder image
0

Sitrussalat med hurtigsyltet gulrot

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gulrot hurtigsyltet i appelsinjuice, honning og ingefær gir denne oppskriften på sitrussalat det lille ekstra kicket. Desserten blir fullkommen med en god porsjon deilig vaniljesaus.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 dlSunniva® Original Appelsinjuice
3 sshonning
1 ssfinrevet frisk ingefær
2 stkgulrøtter
1 stkrød grapefrukt
2 stkappelsiner
2 stkblodappelsiner
2 stkklementiner
½ potterfersk basilikum
1 pakkePiano Vaniljesaus Zero

Slik gjør du det

    1. Kok opp appelsinjuice, honning og finrevet ingefær. Sett til side og avkjøl noe. Skjær gulrot i tynne, lange strimler, gjerne med en mandolin eller grønnsaksskreller, og vend med den lunkne juicen. Avkjøl.
    2. Skjær skallet av rød grapefrukt, appelsin, blodappelsin og klementin. Pass på at du får med minst mulig av det bitre, hvite skallet, men mest mulig av fruktkjøttet. Del sitrusfruktene i tynne skiver.
    3. Fordel sitrusskivene utover et serveringsfat og topp med avrente gulrotstrimler, frisk basilikumblader og vaniljesaus.

      Tips:

      Server gjerne ekstra vaniljesaus ved siden av, så kan man forsyne seg med så mye man ønsker.

Tips:

Alle typer hakkede nøtter er også veldig godt til gulrot og sitrus, bare dryss over ved servering.

Kommentarer