Sitrussalat med hurtigsyltet gulrot

Sitrussalat med hurtigsyltet gulrot

0
  • Enkel
  • 20 min
Gulrot hurtigsyltet i appelsinjuice, honning og ingefær gir denne oppskriften på sitrussalat det lille ekstra kicket. Desserten blir fullkommen med en god porsjon deilig vaniljesaus.

Ingredienser

1 dl Sunniva® Original Appelsinjuice
3 ss honning
1 ss finrevet frisk ingefær
2 stk gulrøtter
1 stk rød grapefrukt
2 stk appelsiner
2 stk blodappelsiner
2 stk klementiner
½ potte fersk basilikum
1 pakke Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker

Slik gjør du det

    1. Kok opp appelsinjuice, honning og finrevet ingefær. Sett til side og avkjøl noe. Skjær gulrot i tynne, lange strimler, gjerne med en mandolin eller grønnsaksskreller, og vend med den lunkne juicen. Avkjøl.
    2. Skjær skallet av rød grapefrukt, appelsin, blodappelsin og klementin. Pass på at du får med minst mulig av det bitre, hvite skallet, men mest mulig av fruktkjøttet. Del sitrusfruktene i tynne skiver.
    3. Fordel sitrusskivene utover et serveringsfat og topp med avrente gulrotstrimler, frisk basilikumblader og vaniljesaus.
      Tips!

      Server gjerne ekstra vaniljesaus ved siden av, så kan man forsyne seg med så mye man ønsker.

Tips!

Alle typer hakkede nøtter er også veldig godt til gulrot og sitrus, bare dryss over ved servering.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat