Sitrussalat med hurtigsyltet gulrot
Gulrot hurtigsyltet i appelsinjuice, honning og ingefær gir denne oppskriften på sitrussalat det lille ekstra kicket. Desserten blir fullkommen med en god porsjon deilig vaniljesaus.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 1 dl Sunniva® Original Appelsinjuice
- 3 ss honning
- 1 ss finrevet frisk ingefær
- 2 stykk gulrot
- 1 stykk rød grapefrukt
- 2 stykk appelsin
- 2 stykk blodappelsin
- 2 stykk klementin
- 0.5 potte fersk basilikum
- 1 pakke Piano® Vaniljesaus, eller Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker
Slik gjør du
1
Kok opp appelsinjuice, honning og finrevet ingefær. Sett til side og avkjøl noe. Skjær gulrot i tynne, lange strimler, gjerne med en mandolin eller grønnsaksskreller, og vend med den lunkne juicen. Avkjøl.
2
Skjær skallet av rød grapefrukt, appelsin, blodappelsin og klementin. Pass på at du får med minst mulig av det bitre, hvite skallet, men mest mulig av fruktkjøttet. Del sitrusfruktene i tynne skiver.
3
Fordel sitrusskivene utover et serveringsfat og topp med avrente gulrotstrimler, frisk basilikumblader og vaniljesaus.
TipsHar du testet Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker? Perfekt hvis du ønsker en frisk dessert uten tilsatt sukker og med mindre fett.
TipsAlle typer hakkede nøtter er også veldig godt til gulrot og sitrus, bare dryss over ved servering.