Sitrussalat med hurtigsyltet gulrot
Enkel•20 min min
Gulrot hurtigsyltet i appelsinjuice, honning og ingefær gir denne oppskriften på sitrussalat det lille ekstra kicket. Desserten blir fullkommen med en god porsjon deilig vaniljesaus.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 dl
-
3 sshonning
-
1 ssfinrevet frisk ingefær
-
2 stkgulrøtter
-
1 stkrød grapefrukt
-
2 stkappelsiner
-
2 stkblodappelsiner
-
2 stkklementiner
-
½ pottefersk basilikum
-
1 pakkePiano® Vaniljesaus eller Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker
Slik gjør du det
-
1
Kok opp appelsinjuice, honning og finrevet ingefær. Sett til side og avkjøl noe. Skjær gulrot i tynne, lange strimler, gjerne med en mandolin eller grønnsaksskreller, og vend med den lunkne juicen. Avkjøl.
-
2
Skjær skallet av rød grapefrukt, appelsin, blodappelsin og klementin. Pass på at du får med minst mulig av det bitre, hvite skallet, men mest mulig av fruktkjøttet. Del sitrusfruktene i tynne skiver.
-
3
Fordel sitrusskivene utover et serveringsfat og topp med avrente gulrotstrimler, frisk basilikumblader og vaniljesaus.
Tips
Har du testet Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker? Perfekt hvis du ønsker en frisk dessert uten tilsatt sukker og med mindre fett.