Dovre Økologisk Norsk Brie ystes på TINE Meieriet på Dovre, et av Norges eldste meierier med over 100 års erfaring med osteproduksjon. Det lille, tradisjonsrike meieriet har 13 ansatte og ligger i naturskjønne omgivelser øverst i Gudbrandsdalen.
-
Dette er en ustabilisert brie, som betyr at osten modnes fra ytterkant og inn til kjernen. Når osten er moden, er kjernen jevn og osten har en kremaktig konsistens. Utenpå har den en fløyelsmyk, hvitaktig skorpe. Smaken er frisk og syrlig.
Dovre Økologisk Norsk Brie er god på brød, som snacks, til osteanretninger eller til dessert. Osten smaker ekstra nydelig sammen med friske jordbær og kiwi.
La gjerne osten stå i romtemperatur i én time før den skal spises – da smaker den best.
-
pasteurisert økologisk melk og fløte, syrekultur, salt, mikrobiell løpe, muggkultur
-
Inneholder melk eller produkter framstilt av melk
-
energi 1544 kJ ( 373 kcal) fett 33 g -hvorav mettede fettsyrer 22 g karbohydrat 0 g -hvorav sukkerarter 0 g protein 19 g salt 1,7 g kalsium 540 mg (68 %') vitamin A 330 µg (41 %') riboflavin 0,31 mg (24 %') folsyre 50,0 µg (25 %') vitamin B12 1,7 µg (67 %') fosfor 390 mg (56 %') sink 3,0 mg (30 %') selen 11 µg (20 %') jod 46,0 µg (31 %') ' av referanseverdien Naturlig laktosefri (<0,01 g laktose pr 100 g ost)
-
Kjølevare 0 °C - 4 °C.
-
- 150 g, foliepakket