Oppskrift på Hjemmelaget pizzadeig
52

Hjemmelaget pizzadeig

(632)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne oppskriften passer godt til pizzasnurrer, minipizza, Calzone eller en annen type pizza. Oppskriften er nok til én rund pizza.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 desilitervann (lunkent)
½ pakkefersk gjær
½ teskjesalt
2 spiseskjeolivenolje
6 ½ desiliterhvetemel

Enkel pizzasaus:

1 begerTINE Crème Fraîche Original
1 stkhvitløksfedd, finhakket
1 spiseskjetørket oregano eller timian
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet og olje. Bland salt og mel Rør inn litt og litt av melblandingen til du får en smidig deig. La den heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
  3. Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.
  4. Enkel pizzasaus

  5. Rør hvitløk, oregano, salt og pepper inn i crème fraîche.
  6. Da er pizzaen klar for å fylles med det du måtte ønske av grønnsaker, kjøtt, fisk og ost. Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter. Vel bekomme!

Tips:

Det smaker godt med enten hvit pizzasaus med crème fraîche eller kesam (video) eller vanlig tradisjonell tomatsaus på pizzaen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften