placeholder image
6

Svinefilet med saus av blåmuggost

(50)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Indrefilet av svin er magert og godt kjøtt som passer like godt til selskapsmat som til hverdagsmiddager.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Potet:

8 stkmandelpoteter

Blåmuggostsaus:

250 gsjampinjong (i skiver)
3 ssTINE Meierismør
2 dlTINE Crème Fraîche Original
2 dlTINE Matfløte
100 gNorzola (evt. Royal Blue)
2 sscognac (kan sløyfes)
1 sssoyasaus

Svinemedaljonger:

600 gsvinefileter
½ tssalt
½ tspepper
1 dlvann (til utkok av stekepanne)

Slik gjør du det

  • Potet:

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.
  • Blåmuggostsaus:

    1. Brun soppen i smør og tilsett crème fraîche, fløte, ost, konjakk og soyasaus. Kok opp mens du rører. La sausen trekke ved svak varme i 15-20 minutter til den er tykk og kremaktig. Rør av og til.
  • Svinemedaljonger:

    1. Skjær kjøttet i ca 2 cm tykke skiver. Trykk skivene lett ut med hånden og brun dem i smør i stekepannen, ca 4 minutter på hver side. Dryss på salt og pepper. La filetene hvile litt før de tas ut av pannen, men hold dem varme.
    2. Kok ut pannen med vannet. Hell utkoket i sausen og la den koke opp igjen.

Tips:

Ønsker du å helsteke en større filet, bør du bruke et steketermometer. 68-70 °C gir kjøttet en lett, rosa kjerne. Vil du ha kjøttet gjennomstekt, venter du til temperaturen når 76 °C.

Kommentarer

Produkter i oppskriften