Laster
Laster
CD 2009 nr 14
Brosjyre: THS 2009
Mediebanken

Helstekt svinefilet med soppsaus

Helstekt svinefilet med soppsaus

Indrefilet av svin egner seg godt å steke hel i ett stykker eller som biff. Denne delen av grisen er rent, magert (kun 3,6% fett) og gir bemerkelsesverdig mørt kjøtt. Du kan også fint bruke svin ytrefilet i denne nydelige middagen, hvor vi serverer fileten sammen med næringsrike grønnsaker og en svinaktig god soppsaus med sjampinjonger.

 
Antall porsjoner: 4 porsjoner-+
Tidsforbruk: 1 time60 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • Helstekt svinefilet

    800 g romtemperert svin indrefilet
  • 1 ts salt
  • ½ ts nykvernet pepper
  • Til steking

    1 ss TINE Ekte Smør
  • Soppsaus

    1 ss TINE Ekte Smør
  • 1  løk
  • 1  hvitløksfedd
  • 300 g sjampinjong eller annen god sopp
  • 1 beger TINE Crème Fraîche Lett
  • 2 ss soyasaus
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts nykvernet pepper
  • Dryss

    3 ss grovhakkede krydderurter
  • Tilbehør

    8  poteter
  • 400 g brekkbønner eller rosenkål

Tips

Svin indre- og ytrefilet smaker også nydelig innsurret i noen skiver god spekeskinke eller bacon. Rull dette da rundt fileten før du legger den i formen og steker den.

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Til denne oppskriften på helstekt svinefilet trenger du en ildfast form. og gjerne et steketermometer få den perfekte kjernetemperatur på kjøttet. La kjøttet ligge ute i minst en halv time i romtemperaturfør du skal steke det.

    Sett stekeovnen på 200°C.
     
  • Helstekt indrefilet av svin

    2
    Gni den romtempererte svinefileten inn med salt og pepper. Brun den raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør som har smeltet og blitt nøttebrunt. Legg deretter indrefileten over i en ildfast form. Dersom du bruker steketermometer stikker du det i den tykkeste delen av kjøttet før du setter formen i ovnen.
     
  • 3
    Stek indrefileten midt i ovnen i til den oppnår kjernetemperaturen du ønsker (ca 25 minutter):
    Hvis du vil at kjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha den gjennomstekt, venter du til det viser 76 °C.

    Ta kjøttet ut av stekeovnen og la det hvile i minst 10 minutter under aluminiumsfolie før du skjærer det i skiver.
     
  • Soppsaus

    4
    Finhakk løk og hvitløk og skjær sjampinjong/soppen i skiver eller båter. Brun løk og sopp lett i smør i en panne. Rør inn Crème Fraîche og soyasaus. Smak til med salt og pepper. La soppsausen koke i et par minutter på middels varme. Synes du sausen blir for tykk, sper du på med litt melk eller vann.
     
  • Tilbehør

    5
    Kok potetene og brekkbønner eller andre typer grønnsaker du ønsker å servere til.
     
  • Servering

    6
    Skjær svinefileten i skiver og server med kokte poteter, brøkkbønner eller rosenkål og den gode soppsausen til. Dryss over hakkede, friske urter dersom du ønsker det.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster