Helstekt indrefilet av svin med soppsaus

    Oppskrift på Helstekt svinefilet med soppsaus

    Indrefilet av svin egner seg godt til å steke hel i ett stykke eller som biff.

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Svin indre- og ytrefilet smaker også nydelig innsurret i noen skiver god spekeskinke eller bacon. Rull dette rundt fileten før du legger den i formen og steker den.
    porsjoner

    Du trenger

    Helstekt svinefilet:

    800 g romtemperert svin indrefilet
    1 ts salt
    0.5 ts nykvernet pepper
    1 ss TINE Ekte Smør til steking

    Soppsaus:

    1 løk
    1 hvitløkfedd
    300 g sjampinjong eller annen god sopp
    1 ss TINE Ekte Smør til steking
    1 beger TINE Crème Fraîche Lett
    2 ss soyasaus
    0.5 ts salt
    0.25 ts nykvernet pepper

    Tilbehør:

    8 poteter
    400 g brekkbønner eller rosenkål
    0.5 rødløk i ringer
    3 ss grovhakkede krydderurter

    Slik gjør du

    1. Til denne oppskriften på helstekt svinefilet trenger du en ildfast form, og gjerne et steketermometer for å få den perfekte kjernetemperatur på kjøttet. La kjøttet ligge ute i minst en halv time i romtemperatur før du skal steke det.

      Sett stekeovnen på 200°C.

    Helstekt svinefilet:

    1. Gni den romtempererte svinefileten inn med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne med smeltet, nøttebrunt smør. Legg deretter indrefileten over i en ildfast form. Dersom du bruker steketermometer, stikker du det i den tykkeste delen av kjøttet før du setter formen i ovnen

    2. Stek indrefileten midt i ovnen til den oppnår kjernetemperaturen du ønsker (ca 25 minutter). Ta kjøttet ut av stekeovnen og la det hvile i minst 10 minutter under aluminiumsfolie før du skjærer det i skiver.

      Hvis du vil at kjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha den gjennomstekt, venter du til det viser 76 °C.

    Soppsaus:

    1. Finhakk løk og hvitløk og skjær sopp i skiver eller båter. Brun løk og sopp lett i smør i en panne. Rør inn Crème Fraîche og soyasaus. Smak til med salt og pepper. La soppsausen koke i et par minutter på middels varme. Synes du sausen blir for tykk, sper du på med litt melk eller vann.

    Tilbehør:

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.

    2. Kok brekkbønner, rosenkål eller andre grønnsaker du vil ha til.

      Skjær svinefileten i skiver og server med kokte poteter, grønnsaker og soppsaus. Dryss over rødløk og hakkede, friske urter dersom du ønsker det.

    Gi din vurdering: