Oppskrift på Herlig chiligryte
3

Herlig chiligryte

(32)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne litt hotte gryteretten er ypperlig hvis du har rester av en oksestek eller annet storfekjøtt du ønsker å bruke opp.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

400 grambrune bønner (1 boks = 400 g)
800 gramhermetiske tomater (1 boks = 400 g)
240 gramris
2 stkrødløk
2 stkhvitløksfedd
½ stkrød chili
100 gramchorizo eller annen god pølse i tynne biter (kan sløyfes)
400 gramkarbonadedeig, kjøttdeig eller renskåret oksekjøtt i terninger
2 spiseskjeTINE Meierismør eller olje
6 spiseskjetacosaus
2 teskjepaprikapulver
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ teskjesalt
½ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Skyll bønner i vann, og la dem renne godt av. Ha bønner og hermetiske tomater i en gryte, og la det småkoke i noen minutter.
  2. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  3. Finhakk løk, hvitløk og chili (fjerne frøene dersom du ikke ønsker det skikkelig sterkt). Del chorizo i biter og stek sammen med kjøttet i en stekepanne på middels sterk varme.
  4. Ha kjøttblandingen over i gryta med bønnene, og la det hele småkoke på lav varme mens du steker løk, hvitløk og chili mykt. Ha det over i gryta, rør inn tacosaus og paprikapulver, og la det småkoke videre i minst 10 minutter.
  5. Tilsett crème fraîche, og smak til med salt og pepper. Server chiligryte med ris ved siden av.

Tips:

Dette er en type gryterett som bare blir bedre og bedre desto lenger du koker den, så la den koke så lenge du kan!

Kommentarer

Produkter i oppskriften