Oppskrift på Kjøttboller med rød linseragu
0

Kjøttboller med rød linseragu

(11)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En mettende og god oppskrift på kjøttboller for hele familien.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kjøttboller:

½ desilitersmå havregryn eller bokhveteflak
1 ½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ desilitersesamfrø
1 stkegg
1 teskjesalt
1 teskjekanel
1 teskjeingefær, frisk eller malt
400 gramkjøttdeig
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Linseragu:

1 stkløk
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
400 gramferdig kokte røde linser
1 boksknuste hermetiske tomater à 400 g
1 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

couscous:

2 desilitercouscous

Slik gjør du det

    Kjøttboller:

  1. Bland små havregryn med melk og la svelle i ca. 5 minutter.
  2. Rist sesamfrø i en tørr, varm stekepanne. Tilsett egg, salt, kanel, ingefær, sesamfrø og karbonadedeig i melke- og havregrynblandingen. Bland til en jevn farse, gjerne i kjøkkenmaskin. Har du ikke det, bruk miksmaster.
  3. Form farsen til ca. 20 boller. Stek dem i smør i en stekepanne i ca. 10 minutter.
  4. linseragu:

  5. Rens og hakk løk og stek den i smør. Tilsett linser og knuste tomater. La det koke i noen minutter. Tilsett crème fraîche, salt og pepper.
  6. couscous:

  7. Kok couscous som anvist på pakken.

Tips:

Ragu (fra fransk, av ragoûter «gi appetitt») er en matrett av kokte eller stekte kjøttstykker i sterkt krydret saus.

Kommentarer

Produkter i oppskriften