Oppskift på Karbonader med stekt løk

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Karbonader med stekt løk

Karbonader med stekt løk er en typisk norsk middagsrett. I denne oppskriften lager vi karbonadene og en ertepuré selv.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Ved å tilsette litt natron når du steker løken, får den en enda mer sødmefylt løksmak.

Slik gjør du

Tilbehør:

  1. Kok opp to gryter med vann. En gryte til erter, og en annen til potet og gulrot. Ha i potetene med en gang vannet koker, og kok til møre, i 25–30 minutter.

  2. Skrell gulrot og kok sammen med potet til de er møre, i 15–18 minutter. Gulrøttene er ferdigkokt når en skarp kniv glir gjennom dem uten særlig motstand.

Ertepuré:

  1. Kok erter til de er ferdigkokt, i 3–5 minutter. Sil fra vannet, og tilsett matfløte og smør. Bruk en stavmikser til å lage ertepuré, Smak til med salt og pepper.

stekt løk:

  1. Skrell løk og skjær den i skiver. Stek på middels sterk varme i litt smør og natron til løken er gyllenbrun, i 15–20 minutter. Smak til med salt.

Karbonader:

  1. Bland sammen karbonadedeig, maisenna, kaldt vann, salt og pepper til du har en jevn masse, gjerne i en kjøkkenmaskin. Stek i smør på middels sterk varme til karbonadene er gjennomstekt, i 3–4 minutter på hver side. Vend karbonadene ofte for at varmen skal fordele seg jevnt.

Lignende oppskrifter