Oppskrift på Hjemmelaget fiskesuppe

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Hjemmelaget fiskesuppe

Hjemmelaget fiskesuppe smaker nydelig! Du vil bli overrasket over hvor enkelt det egentlig er å lage suppen helt selv.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Reker smaker godt i en fiskesuppe, men for å unngå at de skal bli seige, skal de tilsettes suppen rett før servering - og skal ikke kokes!

Slik gjør du

  1. Start med å skrelle og rive potetene, gulrøttene og sellerien grovt eller skjær dem i tynne strimler. Finhakk løken. Skjær hvitløk i tynne skiver. Legg alle ingrediensene, bortsett fra fisken og evt skalldyr (reker), i en kjele.

  2. La grønnsaksblandingen småkoke i 5-10 minutter. Ha i salt og pepper.

  3. Ha i Crème Fraîche og kok opp rett før servering. I mellomtiden skjærer du fisken i passe store biter.

    Bruk steinbitfilet, torsk eller for eksempel laks - alt etter hva du har tilgjengelig eller hva du har lyst på.

  4. Tilsett fiskebitene, ta gryta vekk fra platen og la fisken trekke i suppa i ca. 5 minutter til fisken er knapt ferdigtrukket.

    Hvis du ønsker å ha i reker, tilsetter du dem rett før servering. Pynt gjerne med gressløk eller andre urter.

Lignende oppskrifter